1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Biden: Kıbrıs'ta çözüm için potansiyel var
Biden: Kıbrısta çözüm için potansiyel var

Biden: Kıbrıs'ta çözüm için potansiyel var

"Doğu Akdeniz'deki ciddi enerji potansiyeli göz önüne alındığında iki toplumun işbirliği içinde bir gelecek oluşturmasının her iki toplum için sağlayacağı ödüller çok yüksektir."

A+A-

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Beylerbeyi Sarayı'nda yaklaşık 3,5 saat süren çalışma yemeğinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kıbrıs'ı da konuştuklarını ifade eden Biden, Mayıs’ta Kıbrıs'a gittiğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Ben zamanında farkında değildim ama söylenene göre 50 yıldan bu yana en kıdemli ABD'li olarak Kıbrıs'ı ziyaret etmişim. ABD, BM liderliğindeki, adanın, iki toplumun, iki bölgeli bir federasyon olarak birleştirilmesi konusunda çabaları desteklemektedir. Bugün eğer siyasi irade varsa Türkiye de dahil, hem bölgede hem de adadaki tüm halkın çıkarına uygun olacak bir çözüm için bir potansiyel vardır. Bunun gerçekleşmesi için gerginliğin düşürülmesi ve müzakere masasına dönülmesine odaklanmak gerekmektedir. Doğu Akdeniz'deki ciddi enerji potansiyeli göz önüne alındığında iki toplumun işbirliği içinde bir gelecek oluşturmasının her iki toplum için sağlayacağı ödüller çok yüksektir."

 

(AA)

Bu haber toplam 1928 defa okunmuştur