1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Bıçaklı soygun' zanlısı yakalandı
Bıçaklı soygun zanlısı yakalandı

'Bıçaklı soygun' zanlısı yakalandı

Girne’de 24 Ağustos sabahı meydana gelen ‘bıçaklı’ soygun girişimi nedeni ile aranan N.K. polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

A+A-

Girne’de 24 Ağustos  sabahı meydana gelen ‘bıçaklı’ soygun girişimi nedeni ile aranan N.K. polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. N.K.'nin dün akşam saatlerinde Alayköy'de yakalandığı ve polise soygun girişiminde kullanılan kar maskelerin ve eldivenlerin yerini gösterdiği öğrenildi. Polis, Boğaz piknik alanında saklanan maske ve eldivenler emare olarak aldı.

BİR GÜN EK TUTUKLULUK

N.K. bu sabah Girne Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı. Mahkeme N.K.'ye bir gün ek tutukluluk verdi. N.K.,  bıçaklı soygun girişiminin diğer iki zanlısı H.Y.S ve O.Ç ile birlikte yarın tekrar mahkeme huzurunda çıkarılacak.

NELER OLMUŞTU

24 Ağustos günü saat 10:55 sıralarında Sosyal Konutlar bölgesinde bulunan Bektaş Gıda’da muhasebe sorumlusu Zehra Özay, siyah bir çantaya koyduğu işletmeye ait 160 bin TL nakit parayı bankaya yatırmak üzere marketten çıkarak arabasına bindi. O esnada siyah maske giymekte olan N.K. isimli zanlı tarafından boğazına bıçak dayandı ve çantayı vermesi istendi. Para dolu çantayı soyguncuya vermemek için direnen kadın, N.K. tarafından yerde sürüklenerek darp edildi. O sırada markete malzeme getiren toptancılar tarafından etkisiz hale getirilen N.K., suç ortağı olduğu iddia edilen diğer zanlı O.Ç. tarafından “ben onu polise teslim ederim” diyerek arbede içerisinden kaçmasına yardım edildi. Girne Polis Müdürlüğü ekipleri, suçla bağlantıları olduğu iddiasıyla H.Y.S’yi Lefkoşa’daki ikametgahında, O.Ç.’yi ise Alayköy’de N.K.’nin evinde tespit ederek tutuklarken, polis arka pencereden atlayarak polisten kaçtı. N.K her yerde aranıyordu.

Bu haber toplam 1782 defa okunmuştur