1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Beklentilerimiz UBP Dönemi’nin çok üzerinde”
“Beklentilerimiz UBP Dönemi’nin çok üzerinde”

“Beklentilerimiz UBP Dönemi’nin çok üzerinde”

Beklentilerimiz şu anda UBP Hükümeti Dönemi’ndeki beklentilerin çok üzerindedir” diyen Bıçaklı, bu sıkıntılarla ilgili birlikte mücadele edilen siyasi partilerin şu anda Hükümet’te olduğuna işaret etti.

A+A-

‘Göç Yasası’na hayır de’ İnisiyatifi ve Sendikal Platform’dan oluşan bir grup United Medya’yı ziyaret etti…

Meltem SONAY

Çalışma hayatı ile ilgili ciddi sıkıntılar olduğuna işaret eden ‘Göç Yasası’na hayır de’ İnisiyatifi ve Sendikal Platform’dan bir grup sendika temsilcisi, sıkıntıları çözmek için 34 sendikanın bir araya gelerek birlikte mücadele kararı aldığına işaret etti, sıkıntıları topluma aktarma adına da Yenidüzen ve Kanal SİM’den katkı istedi.
Sendika temsilcileri, bu güne kadar olan katkılarından dolayı da UNİTED Medya’ya teşekkür etti.

Bıçaklı: “Talepler yerine getirilmezse, eylem hakkımızı kullanacağız”
‘Göç Yasası’na hayır de’ İnisiyatifi ve Sendikal Platformu adına konuşan TÜRK-SEN Genel Başkanı Aslan Bıçaklı, basına ziyaretler başlattıklarını ve sıkıntıları kamuoyuna duyurma noktasında, bugüne kadar olduğu gibi Yenidüzen Gazetesi ve Kanal SİM’in emek mücadelesine katkısının devamını diledi.
Önümüzdeki süreçte sendikaların bir takım eylem planlar olduğuna işaret eden Bıçaklı, sıkıntıları çözme adına hükümetten taleplerin devam edeceğini, yerine getirilmemesi halinde de Anayasal ve yasal eylem haklarını kullanmaktan çekinmeyeceklerini ifade etti.

“CTP ve DP fiilen mitinglere katılıp bizlere destek vermişti”
Başta ‘Göç Yasası’ olarak nitelendirilen, Kamu Çalışanları Yasası, Özelleştirme Yasası, Özerkleştirme Yasası ve çalışma hayatı ile ilgili diğer yasalar ve sıkıntılara işaret eden Bıçaklı, UBP Hükümeti Dönemi’nde bu yasaları engellemek için yapılan büyük mitinglere şu anda Hükümet’te bulunan iki partinin başkanları ve üyelerinin fiilen katılıp destek verdiğini hatırlattı.
Bu yasaların halkı ve çalışanları olumsuz yönde etkileyeceği konusunda iki partinin de kendileri ile hemfikir olduğunu da anımsatan Bıçaklı, “Hatta bir adım daha ileriye giderek Özelleştirme Yasası’nın iptali için TÜRK-SEN Anayasa Mahkemesi’ne başvurduğu gün, CTP ve TDP de başvurmuştu ve iptalini istemişti” dedi.
Buna karşın özelleştirmeye alternatif olarak hazırlanan ‘Özerkleştirme Yasa Tasarısı’nın da CTP, DP ve TDP tarafından Meclis’e sunulduğunu hatırlatan Bıçaklı, UBP Hükümeti tarafından reddedildiğine anımsattı.
“28 Temmuz seçiminde halkın büyük bir kısmı UBP’ye bunun hesabını sordu” diyen Bıçaklı, bu düzensiz uygulamaları ortadan kaldırmak için o gün muhalefette bulunan partilere halkın yetki verdiğini kaydetti.

“Beklentilerimiz şu anda UBP Hükümeti Dönemi’ndeki beklentilerin çok üzerindedir”
“Beklentilerimiz şu anda UBP Hükümeti Dönemi’ndeki beklentilerin çok üzerindedir” diyen Bıçaklı, bu sıkıntılarla ilgili birlikte mücadele edilen siyasi partilerin şu anda Hükümet’te olduğuna işaret etti.
“Bu ülkeyi bu hale getirenlerden hesap sorulmalıdır, yapanın yanına kalmamalıdır” diyen Aslan Bıçaklı, Hükümet’in özellikle de çalışma hayatıyla ilgili yasaların iptali, ya da günün koşullarına göre düzenlenmesi konusunda sendikalarla istişare ederek sorunları çözmek zorunda olduğuna vurgu yaptı.
“Ülkemizde iktidara gelen siyasi partiler, dün muhalefetteyken söylediğini çok erken unutur” diyen Aslan Bıçaklı, muhalefette başka, hükümette başka mantığının artık bitmesi gerektiğini ifade etti.

“Makamlar hiç kimse için kalıcı değil”
“Taraf olacaksınız… Biz tarafız, emekten yana tarafız ve istiyoruz ki ülkeyi yönetenler de taraf olsunlar. Kimden yana tarafsalar tespit ederler, ona göre tavır koyalar biz de biliriz” diyen Bıçaklı, makamların hiç kimseye kalıcı olmadığının da altını çizdi.
Siyasi partilerin bir takım vaatlerde bulunarak ülke yönetimine talip olduğunu, program hazırladıklarını ve halkın da oy ve yetki verdiğini belirten Bıçaklı, “Tamamen geçici olarak siyasi parti temsilcileri bu makamlara gelir. Eğer halkın çoğunun beklentilerini yerine getirmedikleri takdirde bunun faturasını da erken öderler. Artık çok şey değişti… Dün başbakan olan, bir ay sonra genel seçimlerde milletvekili olamaz hale geldi. Bunun herkesin örnek almasını tavsiye ederim” şeklinde konuştu.

Mutluyakalı: “United Medya emeğin sesine her zaman açık…”
‘Göç Yasası’na hayır de’ İnisiyatifi ve Sendikal Platform üyesi sendika temsilcilerine ziyaretlerinden ötürü teşekkür eden Yenidüzen Gazetesi Genel Müdür ve Genel Yayın Yönetmeni Cenk Mutluyakalı, Yenidüzen, Kanal SİM ve SİM Fm’in geleneksel olarak emek yoğunluklu çalışan kesimlerin, örgütlerin sesine her zaman açık olduğuna vurgu yaptı.
Olabildiğince tüm açıklamalara, eylemlere olabildiğince geniş şekilde yer verildiğini ifade eden Mutluyakalı, United Medya Grubu’nun varlık amacının da bu olduğunu yineledi.
Mutluyakalı, “Elbette farklı düşüncelerimizi de yazarız, yansıtırız bu da fikir zenginliğidir ama şu değişmez, çalışanların örgütlülüğü, sesi bu medya kuruluşunda hep var olur” şeklinde konuştu.
Ülkeyi yönetenlerin iktidarda ve muhalefette farklı davranışlar göstermesinin dikkat çekici bir unsur olduğuna işaret eden Mutluyakalı, kamu sektöründe çalışanların da, özel sektörde çalışanların da çok ciddi sıkıntıları olduğunu ifade etti.
Ülkede bir umutsuzluk, mutsuzluk hali olduğuna işaret eden Cenk Mutluyakalı, son dönemlerde yaşanan üzücü olayların nedeninin kontrolsüzlüğün, denetimsizliğin yanı sıra, insanların umutsuzluğu, geleceği görememesi ve amaçsız yaşamalarının da olduğuna işaret etti.
“Umarız ki elbirliği ile hepimiz hem özeleştirimizi yaparak, hem katkı koyarak ama ülkeyi yönetmeye talip olanların da öncülüğünü yaparak bu sıkıntılar aşılır” diyen Mutluyakalı, işsizliğin çok ciddi boyutta olduğuna, çalışanların, asgari ücretli ve özel sektör çalışanlarının çok ciddi sorunları olduğuna vurgu yaptı.
Mutluyakalı, “Yeni platformunuzda, yeni yürüyüşünüzde de medya grubu olarak sizlerin tüm sesine yer verecektir. Kendi sesimiz de araya katacağız. Bazen farklı düşündüğümüz noktalar da olur ama fikir zenginliğidir, bir şey değişmez. Kanal SİM’in de Yenidüzen’in de niçin kurulduğu bellidir, kuruluş amacının dışına çıkarsa da var olmaz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1634 defa okunmuştur