1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Başbakanlık'ta 'su yönetimi' konuşuldu
Başbakanlıkta su yönetimi konuşuldu

Başbakanlık'ta 'su yönetimi' konuşuldu

Sendikal Platform temsilcileri suyun özerk bir yapı altında Kıbrıslı Türklerin kontrolünde olmasının önemine vurgu yaptı.

A+A-

Başbakan Ömer Kalyoncu ile “Türkiye’den gelecek su konusunda”  bugün toplantı gerçekleştiren Sendikal Platform temsilcileri, suyun özerk bir yapı altında Kıbrıslı Türklerin kontrolünde olmasının önemine vurgu yaptı.

Sendikal Platform temsilcileri Kalyoncu’ya  şunları iletti:

• Toplumsal varlığımızı tehdit eden tüm girişimlerin ve dayatmaların bütün şeffaflığı ile kamuoyuyla paylaşılmasını talep etmekteyiz. Ortadaki bilgi kirliliğini, manipülasyonları ve algı operasyonlarını engellemek hükümetlerin görevi olmalıdır.

• Halkımızın kendi kendini yönetebilmesi ve öz varlıklarına sahip çıkabilmesi adına özelleştirmelere karşı atılacak adımlara tam destek vereceğiz.

• Birçok alanda olduğu gibi suyun da yönetiminin özerk bir yapı altında Kıbrıslı Türk’lerin kontrolünde olması bizler için esastır.

• Hükümet programında açıkça aksi yazıyor olmasına rağmen Türkiye Cumhuriyeti yetkililerinin su yönetiminin, kendi öz kaynaklarımızı da kapsayacak şekilde, özelleştirilmesi yönünde yapmış oldukları açıklamaları kabul edilemez, irademize karşı saygısızlık ve dayatma olarak nitelendirmekteyiz.

• Geçmişte olduğu gibi bugün de kimden gelirse gelsin her türlü dayatmaya karşı olanca gücümüzle mücadele etmekte kararlıyız.

Bu haber toplam 1808 defa okunmuştur