1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Barış ve Yeniden Birleşme” yürüyüşü düzenleniyor
“Barış ve Yeniden Birleşme” yürüyüşü düzenleniyor

“Barış ve Yeniden Birleşme” yürüyüşü düzenleniyor

“İki Toplumlu Barış İnisiyatifi- Birleşik Kıbrıs”, cumartesi günü “Barış ve Yeniden Birleşme Yürüyüşü” düzenliyor.

A+A-

Ledra Palas yakınlarındaki Dayanışma Evi’nde düzenlenen basın toplantısında 73 siyasi parti, örgüt ve sivil toplum kuruluşunun imza koyduğu ortak bildiri okunarak, Ada’nın birleştirilmesine gönül verenler yürüyüşe katılmaya davet edildi.

Cumartesi saat 11.00’deki yürüyüşün başlangıç noktası KKTC’de Cumhurbaşkanlığı olacak ve Barış İnisiyatifi temsilcileri burada Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya mektup takdim edecek, ardından Rum kesimine geçilerek benzer bir mektup da Rum lider Nikos Anastasiadis’e teslim edilecek.
Yürüyüşe Türk kesiminden katılacaklar, otobüsle geri getirilecek.
Basın toplantısında ortak bildirinin Rumca versiyonunu Dr. Christina Valanidou, Türkçesini ise Dev-İş Başkan Vekili Hasan Felek okudu.

Felek: “Hemen harekete geçmeliyiz”
Felek, görüşme sürecinin belirleyici bir döneme girdiğini belirterek, bu hassas dönemde iki toplumlu hareketin sesini yükselterek, geniş halk kitlesinin iradesinin daha yüksek duyulmasının sağlanması gerektiğini kaydetti.
Görüşme masasındaki liderlerin Kıbrıs sorunuyla ilgili her kararı alacak yeterince fikirleri olduğuna inandıklarını kaydeden Felek, liderlerden Ada’daki çözüm ve barışın sağlanması adına siyasi iradeyi koymasını beklediklerini dile getirdi.
Felek, kayıplar konusunda 30 yeni olası gömü yerinde başlatılacak çalışmaları sevindirici bir gelişme olarak nitelediklerini söyleyerek, gelecek için barışı güvenceye almanın her iki tarafın birbirine vereceği ödünlerden daha önemli olduğunu ifade etti.
Kıbrıs’ta olası bir çözümün ekonomiyi yeniden canlandıracağını, Doğu Akdeniz’deki gaz sahasını geliştirmek için olumlu bir ortam yaratacağını, Kıbrıs’ın istikrar ve iş birliği noktası olmasına olanak vereceğini savunan Felek, koşulların sürekli değişmekte olduğunu, fırsatların her zaman bugünkü durumda olmayacağını söyledi.
Felek konuşmasında, “Hemen harekete geçmeliyiz. Liderlerimize sonuca ulaşmak için çabalarını artırma çağrısı yapıyoruz… Kıbrıslı Türk ve Rum kitlelerine çözüm ve birleşme için eylemlerini birleştirme çağrısı yapıyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

Bu haber toplam 1329 defa okunmuştur