1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Barış, toplumda başlar…”
“Barış, toplumda başlar…”

“Barış, toplumda başlar…”

Eide: “Toplum şunun bilincine varmalıdır ki liderler tek başlarına barış inşa edemezler. Barış, toplumda can bulup liderleri teşvik etmelidir”

A+A-

Birleşik Kıbrıs - İki Toplumlu Barış İnisiyatifi’nin Ara Bölge’de bulunan Dayanışma Evi önünde düzenlediği anma etkinliğin BM’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide de katıldı, barış çağrısı yapıldı. KTÖS’ün de içinde bulunduğu ve 60’dan fazla sivil toplum örgütünün oluşturduğu İnisiyatif’in etkinliğine siyasi örgütlerden de bazı temsilciler katıldı.

Anma etkinliği dün akşam saat 19.00’da başlayıp yaklaşık iki saat sürerken, İki Toplumlu Koro tarafından da Rumca ve Türkçe şarkılar söylendi. Diğer yandan savaşta ailelerini kaybeden Hüseyin Akansoy ve Petros Souppouris tarafından da ortak bir barış mesajı okunurken, etkinlik Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk şairlerin şiirlerini okumasıyla son buldu.

Ortak barış mesajı okuyan Akansoy ve Souppouris “Unutmak için değil ders çıkarmak için buradayız” dedi, yaşananların bir daha kimseye yaşatılmaması için yıllardır emek verdiklerini belirtti
İkili, “Bunca kayıp veren bizler bile barış için yanıp tutuşuyorsa Kıbrıs’ta barış hiçbir şekilde engellenemez” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

“Barış için şans var”

Etkinliğe katılan BM’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ise şunları dile getirdi
“Barış için şans var. Önceki gün ve dün görevimin en verimli ve olumlu günleriydi. Kıbrıslı liderlerle çok güçlü ve yaratıcı fikirlerle yürüyoruz. Bulunduğum tüm ortamlarda saygı ve anlayış vardı. Dünkü gibi etkinliklerin çoğaltılıp katılımın da artırılması gerekmektedir. Toplum şunun bilincine varmalıdır ki liderler tek başlarına barış inşa edemezler. Barış, toplumda can bulup liderleri teşvik etmelidir. Tüm adımlar bu şekilde atılmaya devam edilirse Kıbrıs’ta barışın olmaması için hiçbir neden göremiyorum” YD

Bu haber toplam 1422 defa okunmuştur