1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Barikatlarda YENİ UYGULAMA
Barikatlarda YENİ UYGULAMA

Barikatlarda YENİ UYGULAMA

Adanın güneyine geçişte yeni bir açılım yapıldı, barikatlarda yeni uygulama başladı, "vize, kağıt, mühür" gibi işlemlere son verildi.

A+A-


Adanın güneyine geçişte yeni bir açılım yapıldı, barikatlarda yeni uygulama başladı, "vize, kağıt,  mühür" gibi işlemlere son verildi.

KAMUOYU bu gelişmeyi YENİDÜZEN Haber Paketi'nin SMS ile öğrendi.

HÜKÜMETİN aldığı bir karar sonucu artık 'kimlik' belgesini gösteren yurttaşlar, ilgili görevlinin 'not alması' düzeyinde yapacağı bir işlemle güneye geçebilecek.

Kuzey Kıbrıs'taki uygulama, böylece, güneydeki prosedüre eş bir noktaya taşındı.

Yeni uygulama ile araçla geçişlerde artık araçtan inmek zorunluluğu da olmayacak.

Bu sabah yürürlüğe giren uygulamaya yönelik olarak henüz resmi bir açıklama yapılmazken, geçiş noktalarındaki polis ve kontrol memurlarına gerekli bilgilerin verildiği öğrenildi.

Söz konusu açılımın Birleşmiş Milletler gözetiminde başlayan KIBRIS MÜZAKERELERİ çerçevesinde Kıbrıs Türk tarafının bir AÇILIMI olarak çalışıldığı ve ilk müzakere sonrasında, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Eide tarafından açıklanması beklendiği de öğrenidi.

'Test' olarak başlayan uygulamanın bu gece yarısından itibaren RESMEN yürürlüğe girmesi bekleniyor.

-----------------------------------

YORGANCIOĞLU YENİDÜZEN'E BİLGİ VERDİ

Başbakan Özkan  Yorgancioglu bugün barikatlarda yürürlüğe giren yeni uygulama ile ilgili YENİDÜZEN'e konuştu

Yorgancıoğlu: Barikatlardaki yeni uygulama üzerinde uzun süredir çalışıyoruz. İyi niyet gostergesi olarak bugün uygulamaya koyduk. Konu bugünkü liderler görüşmesinin gündeminde

---------------------------------

EIDE: AKINCI VİZE FORMLARININ KALKACAĞINI AÇIKLADI

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide,  'Güven Artırıcı Önlemler' çerçevesinde Kıbrıslı Türk lider Mustafa Akıncı'nın barikatlardaki vize formlarının yarından itibaren kalkacağının açıkladığını bugünkü liderler toplantısı sonrasında basın ile paylaştı.

------------------------------------

AKINCI: BİR ZORLUK AŞILMIŞ OLDU

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, bugünkü liderler görüşmesinde barikatlardaki yeni uygulamaya Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis'e iletildiğini açıklayarak şunları aktardı, "Hükümetin uzun süredir üzerinde çalıştığı barikatlardaki vizelerin kaldırılacağı haberini ilettik. Bundan dolayı pek çok insan güneyden kuzeye geçmiyordu, vizeye tabi tutulmak istemeyen insanlar vardı, bu uygulama ile birlikte bu zorluk aşılmış oldu. Bugün sabah polis müdürü ile konuştum, kendisinden şunu istedim, polisin vatandaşın ayağına gitmesi gerektiğini, umarım ki yarın sabahtan itibaren uygulama o şekilde olacaktır"

 

--------------------------------------

ANASTASİADİS: HAYATI KOLAYLAŞTIRAN YENİ ÖNLEMLER OLACAK

Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiaidis, ileriki günlerde gündelik hayatı kolaylaştıracak yeni önlemler için çalışmalar yapılacağının bilgisini verdi.

Anastasiadis: “Daha ilk başlangıç aşamasında bulunuyoruz. Müzakerecilerimize önerilecek ve kararlaştırılacak bir dizi önlem üzerinde çalışmaları için yetki verdik. Dolayısıyla ön hazırlık için birkaç gün gerekiyor ki  muhtemelen 28 Mayıs’taki bir sonraki görüşmemizde vatandaşların gündelik yaşamlarını kolaylaştırmaya yönelik daha çok ve daha somut önlemler açıklayabilelim.”

----------------------------------------

 

 

Bu haber toplam 22765 defa okunmuştur