1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Bakanlar Kurulu toplandı
Bakanlar Kurulu toplandı

Bakanlar Kurulu toplandı

“Kamu çalışanlarına 31 Ağustos tarihinin de ek tatil olacak verilmesi yönünde bir düşüncemiz yoktur.”

A+A-

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu Bakanlar Kurulu öncesi açıklama yaptı…
Başbakan Yorgancıoğlu’nun açıklamasının ana başlıklar şöyle;

“Katliama dönüştü… Müdahaleye çağırıyoruz”

“Yakınımızda Filistin’de İsrail’in saldırıları devam ediyor. Sebebi ne olursa olsun sivil ve çocukların gözetilmeden yapılan saldırılar ve ölen insanların sayısına baktığında bunun bir katliama dönüştüğünü söyleyebiliriz. Kıbrıslı Türkler olarak Filistin halkının bunu hak etmediğini düşünüyoruz kınıyoruz. BM’yi ve dünyada etkin ülkeleri İsrail’i durdurmak adına müdahaleye çağırıyoruz.”

Sivil Havacılık Grevi…

“Geçtiğimiz gün bazı sivil havacılık personelinin yapmak istediği ve ertelediğimiz grevle ilgili olarak ise şunları söyleyebilirim, biz hem sendikalaşmaya, hem de haklı olduğu noktalarda eyleme karşı değiliz. Bu tür olaylara tavır takınmayız. Sendikanın yaptığı bir açıklamaya karşılık ilgili daire müdürünün açıklamasının grev nedeni olamayacağını düşünüyoruz. Turizm anlamında giderek artan bir yoğunluğun olduğu bir dönemde, gelen uçaklara hizmet verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle erteleme ihtiyacı hissettik.”

CAS Başbakanlık Önünde

“Sendikaların hassas olduğu konuları değerlendireceğiz. Her olay da insanlarımızın başbakanlık önüne gelmesinin bir anlamı olmadığını düşünüyoruz. Zaten biz elimizden geleni yapıyoruz. sorunu çözmek gibi bir çabamız var. Eylem gereksiz yere yapılırsa anlamını yitirir. İtirazımız olduğundan değil".

Ek tatil yok…

“Kamu çalışanlarına 31 Ağustos tarihinin de ek tatil olarak verilmesi yönünde bir düşüncemiz yoktur.”

Bu haber toplam 1973 defa okunmuştur