1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. BAHAR YAĞMURU FENA VURDU!
BAHAR YAĞMURU FENA VURDU!

BAHAR YAĞMURU FENA VURDU!

Kuvvetli yağış dün öğle saatlerinde Lefkoşa ve çevresinde etkili oldu. Saat 14:00 itibarıyla dolu yağışının da etkili olduğu bölgede, yollar beyaza büründü.

A+A-

Lefkoşa Sanayi Bölgesi’nde bir araç yağmur nedeniyle yolda kaldı, itfaiye ekipleri araca müdahale etti.

Aniden bastıran yağmur ve dolu yağışına bazı vatandaşlar da hazırlıksız yakalandı. Yol kenarlarında otobüs bekleyen yurttaşların bazıları, yağmur ve doludan nasibini aldı.
Öte yandan Mesarya bölgesinde özellikle Geçitkale’de etkili olan yağış nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatıldı, bazı evler de su baskını tehdidi ile karşı karşıya kaldı. Yol kenarındaki bir ağaç da şiddetli yağmura dayanamayarak devrildi.

Polis uyardı: “Görüş mesafesi az, yollar kaygan”

Polis Genel Müdürlüğü şiddetli yağışla ilgili uyarı yaptı. Ülkeyi etkisi altına alan şiddetli yağış, yer yer de dolu yağışı nedeniyle görüş mesafesinin azaldığı duyuran polis, yolların da kaygan hale geldiğine işaret etti.
Sürücüleri dikkatli seyretmeleri konusunda uyarırken,  ayrıca uygunsuz yerlere park ederek trafiği güç hale getirmemelerini de istedi.

Metrekareye 21 ile 50 kg arasında yağış beklentisi

Öte yandan, Meteoroloji Dairesi’nden yapılan açıklamada ise, son meteorolojik değerlendirmeler ışığında, bölgedeki sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yer yer etkili olacağı belirtildi.
Metrekareye 21 ile 50 kg yağış beklendiği kaydedilen açıklamada, halka, su baskını, dolu yağışı, yıldırım düşmesi, kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı tedbirleri olmaları tavsiye edildi.


Bugün ve yarın da yağmur var

Meteoroloji Dairesi, yağışlı havanın ülkeyi hafta sonundan sonra terk edeceğini, düşen hava sıcaklığının ise pazartesinden itibaren 34 dereceye kadar yükseleceğini duyurdu.
Meteoroloji Dairesi’nin 28 Mayıs-3 Haziran tarihlerini kapsayan hava tahmin raporuna göre, bölge alçak basınç sistemiyle hafta sonu üst atmosferdeki serin ve nemli, diğer günlerde ise sıcak hava kütlesinin etkisi altında kalacak.
Hava bugün parçalı, zamanla çok bulutlu yer yer sağanak veya gök gürültülü sağanak yağmurlu, pazar günü ise parçalı bulutlu öğleye kadar yer yer sağanak yağmurlu olacak. Diğer günler genellikle açık ve az bulutlu olacak.
En yüksek sıcaklık yarın ve pazar günü iç kesimlerde 27 – 29, sahillerde 24 – 26, diğer günlerde iç kesimlerde 32 – 34, sahillerde 26 - 28 santigrat dolayında seyredecek.
Rüzgar, genellikle güney ve batı yönlerden orta kuvvette, yağış anında zaman zaman kuvvetli esecek.

Bu haber toplam 2762 defa okunmuştur