1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Bağlantıları araştırılacak
Bağlantıları araştırılacak

Bağlantıları araştırılacak

Hamitköy’de piknik yapmak için gittikleri ormanlık alanda sahibi meçhul motosikleti sirkat ettikleri gerekçesiyle Ü.C, T.B, M.K ve E.K tutuklandı. Polis zanlı Ü.C’nin evine yaptığı aramada ele geçirilen ve sirkat edildiğine inanılan birçok motosiklet parç

A+A-

Ayşe Güler

Hamitköy’de piknik yapmak için gittikleri ormanlık alandaki motosikleti sirkat ettikleri gerekçesiyle Ü.C, T.B, M.K ve E.K tutuklandı. Polis zanlı Ü.C’nin evine yaptığı aramada sirkat edilen motosikletin yanı sıra, sirkat edildiğine inanılan birçok motosiklet parçası tespit ederek,  emare olarak aldı. Tespit edilen parçaların Lefkoşa’da 2013-2014 tarihleri arasında sirkat meseleleri ile bağlantılarının olup olmadığı araştırılacak. Zanlılar 3 gün daha poliste tutuklu kalacak.

Olayla ilgili ‘sirkat’ suçlamasıyla tutuklanan Ü.C, T.B, M.K ve E.K dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Fadıl Aksun huzurunda görüşülen davada İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Meryem Beşoğlu, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Umut Kulle’yi mahkemede tanık olarak dinleti.
Polis memuru Kulle, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili bulguları aktardı.
Kulle, zanlıların 19 Nisan tarihinde Hamitköy’de meydana gelen ‘sirkat’ suçundan methalder olduklarını belirtti.
Zanlıların söz konusu tarihte Hamitköy’e piknik yapmak için gittikleri ormanlık alanda sahibi ve plakası meçhul motosikleti JC 319 plakalı araç içerisinde yükleyerek ayni gün zanlı Ü. C’nin Küçükkaymaklı’daki ikametgahına getirerek, yatak odasına sakladıklarını ifade etti.
Polis ekiplerinin zanlının ikematgahına yaptıkları aramada söz konusu motosikleti ve sirkat edildiğine inanılan birçok motosiklet parçasının bulunarak emare alındığını dile getiren Kulle, tespit edilen parçaların Lefkoşa’da 2013-2014 tarihleri arasında sirkat meseleleri ile bağlantılarının olup olmadığının araştırılacağını belirtti.

Araştırma yapılacak
Polis memuru Kulle, olayla ilgili yürütülen tahkikatın henüz yeni başladığını ifade etti.
Zanlılardan Ü.C ve T.B’nin gönüllü ifade verdiklerini söyleyen Kulle, ifadeler doğrultusunda araştırma yapılacağını, alınacak ifadelerin bulunduğunu kaydetti.

3 gün tutukluluk
Kulle, tahkikatın selamati açısından zanlıların 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.
Mahkemede aktarılan olgular ışığında Yargıç Fadıl Aksun 4 zanlının da 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Bu haber toplam 1549 defa okunmuştur