1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'BAĞIŞ BÖYLE TOPLANMAZ'
BAĞIŞ BÖYLE  TOPLANMAZ

'BAĞIŞ BÖYLE TOPLANMAZ'

Müezzinlerin cep telefonlarına mesaj gönderildi, camilerde bağış toplanması talimatı verildi

A+A-

Ayşe GÜLER

Din İşleri Dairesi, bir çalışanı aracılığıyla Girne’deki camilerin tamiratı için ‘bağış’ olarak yardım toplanması için müezzinlerin cep telefonlarına mesaj gönderdi, para toplanmasını talep etti. 

Söz konusu çalışan bu sabahki bayram namazında camiye gelen cemaatten tutanak aracılığıyla bağış toplanması ve toplanan paranın ‘harcanmadan’ temsilciliğe teslim edilmesi istedi, bu durumun Din İşleri Başkanı Prof Dr Talip Atalay’ın talimatı olduğunu belirtti. 

Atılan mesajda şu ifadeler yer aldı: “Bayram namazı çıkışı cemaatimizden, cami ihtiyaçları için tutanakla yardım toplanacaktır. Toplanan para harcama yapılmadan temsilciliğe teslim edilecektir. Her görevli buna özen göstermelidir. Başkanlık talimatıdır”

Din İşleri Başkanı Prof Dr Talip Atalay, Girne’deki camilerin oldukça kötü durumda olduğunu ve bu camiler için yardım toplanmasına yönelik izin verildiğini açıklayarak, toplanan paraların daire bütçesine yatırıldığını kaydetti.

Ancak müezzinlerin cep telefonlarına atılan mesajın Lefkoşa’daki camilere yönelik olduğu öğrenildi.

YENİDÜZEN’e konuşan Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Rauf Ersenal ise bu şekilde bağış toplanmasının manevi bir baskı olduğunu belirtti.

Ersenal, müezzinlere atılan mesajın takipçisi olacaklarını açıklayarak, yasal statüsünün ve amaçlarının araştırılacağını vurguladı.

HABERİN AYRINTILARI YENİDÜZEN'DE

Bu haber toplam 1921 defa okunmuştur