1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Bafra’da kötü kokular
Bafra’da kötü kokular

Bafra’da kötü kokular

Bafra Turizm Bölgesi Pis Su ve Kanalizasyon Arıtma Tesisi’nden yayılan pis koku ve yine tesisin denize ve bölgeye akıttığı sular sebebi ile bölge halkı bir eylem gerçekleştirdi. Eylemciler, “siyasi peşkeşin kurbanı olmak istemiyoruz” mesajı verdi.

A+A-


Bafra Turizm Bölgesi Pis Su ve Kanalizasyon Arıtma Tesisi içi ve çevresine boşaltılan atık sular, bölge halkını çileden çıkardı. Açıldığı ilk yıllarda, içme suyu kalitesinde su üreten ancak; son yıllarda çalışmamakla birlikte, atık sularını çevreye boşaltan arıtma tesisi önünde, bir eylem gerçekleştirildi. Bölge halkının katılım gösterdiği eylemde, bir an önce tesis ile ilgili bir çözüm bulunması çağrısı yapılırken; “sağlımızla oynanıyor” sesleri yükseldi. Yine bölge halkı, konu ile ilgili gerekli girişimlerin başlatılması adına, toplam yüz kişinin imzasının bulunduğu bir belge hazırladı.

“Pislikler ormana dökülüyor”

Eyleme katılan bölge halkı, arıtma tesisi işletmesinin yeni el değiştirdiğini ve el değiştirme işleminden itibaren ise tesisin hiçbir verim sağlamadığından yakındı. Tesisin verim sağlamadığı gibi atıkların ise bölgedeki ormanlık arazilere boşaltıldığından şikayet eden vatandaşlar, kimsenin bu duruma müdahale etmemesine tepki gösterdi. Tesisi içerisinde Mehmetçik Belediyesi’ne ait bir de vidanjörün bulunduğuna dikkat çeken bölge halkı, boşaltım esnasında bu vidanjörün kullanıldığı iddiasında bulundu.

“Deniz deşarj sistemi denetlenmeli”

Arıtma tesisinin atıklarını yalnızca bölgeye değil, denize de akıttığını ifade eden bölge halkı, konu ile ilgili kurulan deniz deşarj sistemine ait boruların ise yetersiz ve kırık olduğu iddiasında bulundu. Boruların, yaklaşık bir kilometre ileride ve denizin 25 metre derinliğinde olması gerekirken; yaklaşık bir metre ileride ve yüzeyde olduğundan şikayet eden vatandaş, bu konuda da ciddi bir denetleme yapılması gerektiğini vurguladı. Arıtma tesisinin, yaklaşık 5 yüz metre ilerisinde, içme suyu arıtma tesisi bulunduğuna dikkat çeken eylemciler, konunun ciddiyetine vurguda bulundu.

“İşletme ihalesiz verildi”

Bafra Turizm Bölgesi Pis Su ve Kanalizasyon Arıtma Tesisi’nin, açıldığı yıllardan itibaren, ihale yöntemi ile işletmecilere devir edildiğini vurgulayan vatandaşlar, yaklaşık üç ay önce ise tesisin, ihaleye çıkılmadan, İsmail Kırmızı isimli şahsa devir edildiğini açıkladı. Bu durumun ahlaki olmadığı gibi siyasi bir peşkeş olduğuna vurgu yapan bölge halkı, konu ile ilgili olarak yetkili mercilerin, soruşturma başlatması gerektiğinin altını çizdi.

Tanju Konuralp’ın haberinin tüm ayrıntılarını YENİDÜZEN gazetesi ve YENİDÜZEN e-gazetede okuyabilirsiniz

Bu haber toplam 1835 defa okunmuştur