1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Baf ve Poli için 'turuncu alarm'
Baf ve Poli için turuncu alarm

Baf ve Poli için 'turuncu alarm'

Güney Kıbrıs Meteoroloji Dairesi tarafından Pazartesi için önceden duyurulan, ‘sarı alarm’ bazı bölgeler için ‘turuncu alarm’ olarak değiştirildi.

A+A-

Güney Kıbrıs’ta yetkililer tarafından Pazartesi için önceden duyurulan, ‘sarı alarm’ı bazı bölgeler için ‘turuncu alarm’ olarak değiştirildi.

Senenin en sıcak günü olacağını duyuran Meteoroloji Dairesi yetkilileri, 42 derece için açıklanan ‘sarı alarm’ı Baf ve Poli için ‘turuncu alarm’a çıkardı.

Önceden duyurulan ‘sarı alarm’ güney ve doğu sahilleri ve iç kesimler için hala geçerli.

Yüksek nem oranları ve aşırı sıcaklar Baf ve Poli’de daha çok hissedileceğini açıklayan Meteoroloji Dairesi, ‘turuncu alarm’ın Salı günü güneş doğuşuna kadar geçerliliğini koruyacağını duyurdu.

Sıcak hava dalgasının Salı günü de devam etmesi beklenirken, Çarşamba günü sıcaklığın 39 dereceye  düşmesi, Cuma günü için ise hava sıcaklığının  37 derece dolaylarında olması bekleniyor.

Hasta ve yaşlılara dışarıya çıkmaması konusunda uyarı yapılırken, işverenlerin de çalışanlarını aşırı sıcaklara maruz bırakmaması istendi.

(Cyprus Mail)

SICAKLIK 43 DERECE

Öte yandan Kuzey Kıbrıs'taki  Meteorolji Dairesi  hava sıcaklığının önümüzdeki günlerde de 43 dereceye kadar çıkacağını ancak hafta sonuna bir kaç derecelik düşüş olacağını açıkladı.

Meteoroloji Dairesi’nin 4 -10 Ağustos tarihlerini kapsayan haftalık raporuna göre, iç kesimlerde 41–43 derece dolaylarındaki hava sıcaklığının, hafta sonuna doğru 2-3 derece düşüşle 40 derece dolaylarında olması bekleniyor.

(tak)

Bu haber toplam 2358 defa okunmuştur