1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Awdnews'in iddiası: Rusya Kıbrıs'a müdahale edecek
Awdnewsin iddiası: Rusya Kıbrısa müdahale edecek

Awdnews'in iddiası: Rusya Kıbrıs'a müdahale edecek

Putin’den, Erdoğan’a, “Herhangi bir Türk askeri, Irak’ın Musul kentine girerse, Rusya da Kıbrıs’a müdahale edecek"

A+A-

 

Awdnews isimli internet sitesi ortaya çok ciddi bir iddia attı! Bu iddiaya göre, Devlet Başkanı Putin, TC Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Musul konusunda uyardı, "Kıbrıs'a müdahale ederiz" dedi.

Ancak bu iddia 'Awdnews' dışında herhangi bir kaynak tarafından doğrulanmadı!


Rusya Devlet Başkanı Vladamir Putin’den, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, “Herhangi bir Türk askeri, Irak’ın Musul kentine girerse, Rusya da Kıbrıs’a müdahale edecek. Kurulan kukla rejimden Kıbrıs kurtarılacak. Türk askeri adadan çekilsin.”

awdnews'un iddiasına göre, Moscow Times’a da yanısıdı ancak haber daha sonra servisten kaldırıldı;

Erdoğan ile telefonda görüşen Putin'in,  Türkiye’nin Musul’a müdahalesi durumunda,  ortaya çıkacak vahim sonuçlar konusunda uyardığı iddia edildi.

Haberede Putin'in Erdoğan'a şunları söylediği iddia edildi;

“Rusya ayni hataları tekrarlamayacak. Herhangi bir Türk askeri, karşı saldırı olarak Musul’a girerse, biz de Kıbrıs’ın tümünü özgürlüğüne kavuşturmak için, Kuzey Lefkoşa’daki kukla rejiminizi ve 40 yıllık işgalinizi deviririz. Kıbrıs’taki askerlerinizi derhal çekmelisiniz. Musul’un etnik haritasını değiştirmek için oynadığınız kirli oyunlar ve kendi siyasi krizinizi başka memleketlere ihraç ederek, Musul kurtarmak için yapılan askeri çabaları raydan çıkarmanız kabul edilebilir değildir.”

“Sayın Başkan, sizler, Kıbrıslı Türkleri açıkça, uzlaşmaz ve hırçın bir çizgiye yöneltiyorsunuz. Türk askerinin yerli Kıbrıslıları taciz ettiği pek çok örnek var. Bu sebeple Türkiye’nin, Aya Sofya Katedralini İstanbul’daki Hristiyan alemine iade etmesini geçerli bir talep olarak görüyoruz.”

KAYNAK

awdnews.com

 

Çeviri YENİDÜZEN

Bu haber toplam 21796 defa okunmuştur