1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ASKERLİK için ‘Madde madde!’ GÖRÜŞME
ASKERLİK için ‘Madde madde!’ GÖRÜŞME

ASKERLİK için ‘Madde madde!’ GÖRÜŞME

Askerlik Yasa Önerileri’ üzerindeki ‘madde madde’ görüşmeler haftaya kaldığı yerden devam edecek.

A+A-

 

Meclis komitesi 'askerlikte iyileştirmeler' içeren yasa önerileri üzerindeki dünkü toplantısında ‘madde madde görüşme’ye geçti. Toplantıda Askerlikle ilgili 3 önerinin maddeleri teker teker görüşülüp, komitenin onayına sunulmaya başlandı…

Meltem SONAY

Askerlikte yeni düzenlemeler ve iyileştirmeler içeren yasa tasarısı üzerinde çalışma devam ediyor…
Cumhuriyet Meclisi, Hukuk, Siyasi İşler ve Dış İlişkiler Komitesi, dünkü toplantısında ‘Askerlik ‘Değişiklik’ Yasa Önerileri üzerinde ‘madde madde görüşmeye’ geçti.

Erhürman: “Madde madde görüşülmeye başlandı”
Hukuk, Siyasi İşler ve Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Tufan Erhürman, komitenin dünkü toplantısında öneriler üzerinde madde madde görüşülmeye başlandığını ifade etti.
Erhüman, komitenin gelecek haftaki toplantısında da ‘madde madde görüşme’ye kaldığı yerden devam edeceğini belirtti.
Askerlik Yasası ile ilgili tüm yasa önerilerinin maddelerinin görüşüleceğini ifade eden Erhürman, önümüzdeki haftaki toplantıda madde madde görüşmelerin tamamlanabileceğini de kaydetti.

‘Fikir birliği izlenimi…’
Komite üyesi milletvekillerinin yanı sıra, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’ndan rütbeli komutanlar, Başbakanlık Müsteşarı, Savcılık, Esnaf ve Zanaatkarlar Odası temsilcileri ve öneri sahibi milletvekillerinin de katıldığı komitenin geçen haftaki toplantısından, Başbakanlık ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın sunduğu öneriler üzerinde ‘fikir birliği’ izlenimi yansımıştı.
Başbakanlık ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın (GKK) yaz döneminde yaptığı çalışma üzerine yeni öneriler de getirdiği ve komitenin bu öneriler üzerinde de tartıştığı elde edilen bilgiler arasındaydı.

Bu haber toplam 2354 defa okunmuştur