1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Arter'den, CTP'ye yanıt
Arterden, CTPye yanıt

Arter'den, CTP'ye yanıt

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Cumhuriyetçi Türk Partisi Mağusa İlçe Yönetim Kurulu’nun yapmış olduğu basın açıklamasını yanıtladı.

A+A-


Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Cumhuriyetçi Türk Partisi Mağusa İlçe Yönetim Kurulu’nun yapmış olduğu basın açıklamasını yanıtladı. Arter, CTP Mağusa İlçe Yönetimi’nin hala seçim hezimetini üzerinden atlatamadığını ve bu psikoloji ile Gazimağusa Belediyesi’nde yapılan işler ve oluşturulan mali anlamda bıraktıkları yerden iyiye doğru hızlı gidişata çamur atmakta olduklarını iddia etti.

CTP Mağusa İlçesi’nin aynı psikoloji ile siyasi rantlar uğruna gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmayan, rakamlara dayanmayan çarpıtmalarla Mağusa halkını yanıltmaya, algıyı değiştirmeye çalıştıklarının açık olduğunu iddia eden Arter, kendisinin her zaman içinde var olmaktan keyif aldığı siyasi rekabet ortamının yalanlarla kirletilmesini esefle kınadığını söyledi.

“Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz”

“Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz” diyen Arter, göreve geldiğimiz 29 aylık süre içerisinde  maaş ödemelerinde hiçbir gecikme yaşanmadığını, Gazimağusa Belediyesi emekçilerinin Sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımlarında aksama yaşanmadığı, 13. maaşlar dahil olmak üzere ödemelerin vaktinde ve eksiksiz yapıldığını anlattı. 
CTP Mağusa İlçe Yönetimi’nin açıklamasının  “Temelsiz, bilgi noksanlığı ile dolu ve kötü niyetli” olarak niteleyen Arter, yine de halkın doğru bilgilenmesi için yanıt vermek istediğini ifade etti.

“3 milyon TL’ye yakın kaynak harcamıştır”

“Belediye kendi öz kaynaklarından 29 aylık süre içerisinde 3 milyon TL’ye yakın kaynak harcamıştır" diye konuşan Arter,  harcanan tüm kaynağın Belediye Meclisi kararı ve onayı ile harcandığını, Hayvan barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi, Kombos Meydanı Çevre Düzenleme Projesi, Anadolu Mahallesi Meydan ve Park Düzenleme Projesi, Akyar Sınır Kapısı Çevre Düzenleme Projesi, Çanakkale Şehitliği Çevre Düzenleme Projesi, Othello Parkı Peyzaj Düzenleme ve Shakespeare Heykeli, Silver Beach Halk Plajı, Şehrin belli noktalarında yağmur suyundan kaynaklanan drenaj sorununun giderilmesi (European Hotel çemberi, Canova Petrol önü, Maraş Sağlık Ocağı, Birsu ve Dumlupınar bölgesi) Belediye öz kaynakları ile tamamlanan projeler olduğunu ifade etti.

Şu an 6 proje için çalışmaların devam ettiğini ifade eden Arter, Öz kaynakların tükenmesinin söz konusu olmadığını savundu.

MGA Maraş’ın amacı dışında kullanımı iddiasına da değinen Arter, söz konusu binanın kreş olarak kullanıldığını söyledi. "Palm Beach bölgesinde bulunan eski kreş binasının çocuklar için güvenli olmadığını" iddia eden Arter, “Çocuklarımızın kullanımında olan kurumun işlevi dışında kullanılması ve adeta harcanmaktadır tabiri kabul edilemez bir söylemdir” dedi.

“insanların emeğine ve kişiliklerine büyük bir saygısızlık”

Belediyenin insan kaynakları ile ilgili suçlamaları da yanıtlayan İsmail Arter, çalışmadığı halde ek mesai ödenmesi gibi bir tutumun söz konusu  olmadığını, CTP’nin yaptığı iddiaların, zaman zaman gecesini gündüzüne katarak mesai saatleri dışında çalışmak durumunda kalan insanların emeğine ve kişiliklerine büyük bir saygısızlık olduğunu savundu.

Personel istihdamı konusundaki isuçlamaları da yanıtlayan Arter, 1 Ocak 2014 tarihinde Belediyenin  personel sayısı 280+71 iken 7 Aralık, 2016 tarihi itibari ile personel sayısı iddia edilenin çok altında bir artışla 347+70 çalışmalarına devam etmekte olduğunu söyledi.

Belediyenin rutin hizmetleri olan Temizlik, su, sağlık, kanalizasyon, çevre düzenlemesi, bayındırlık hizmetlerinde geçmiş dönemle kıyaslandığında Mağusa halkı tarafından gözle görülür farkın ortada olduğunu iddia eden İsmail Arter, "bunu her Mağusalı’nın görüp takdir ettiğini, ancak birtakım hazımsızlıklarla siyaset yapmaya çalışanların bunları görüp da takdir etmesini beklemediklerini" dile getirdi.

29 proje ile yola çıktıklarını ve adım adım Mağusa’nın çehresini değiştirmeye başladıklarını iddia eden Arter, “Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen projelerimiz DAÜ Sosyal Konutlar arası kaldırım yapımı, Hendek Düzenleme Projesi ve Perşembe Pazarı Yenileme Projesi yapımına başlanan projelerimizdir.  Bunlara ilaveten Salamis Yolu Kaldırım ve Çevre Düzenleme Projesi, Maraş Bölgesi Kaldırım ve Asfalt Yapım Projesi onaylanmıştır.” diye bilgi verdi.

“Şu an bulunduğu konumdan daha fazlasını hak eden şehrimiz tarihi, denizi, üniversiteleri ile birlikte KKTC’nin  lokomotif şehri olması bilinci ile hareket etmekteyiz. Ortaya koyduğumuz  projeler ve önümüzdeki süreçte ilave edilecek projeler ile birlikte daha hızlı yol alacağımızdan hiçbir Mağusalı’nın endişesi olmasın.  Bütün karalama, hazımsızlık ve yalana dayalı siyasi girişimlere rağmen, Mağusa halkının hakettiği daha iyi bir kent için gerekli çalışmalar devam etmektedir” diyerek açıklamasını noktaladı.

Bu haber toplam 1088 defa okunmuştur