1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Arda Erkan olayı” soruşturması derinleşti
“Arda Erkan olayı” soruşturması derinleşti

“Arda Erkan olayı” soruşturması derinleşti

Polis Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi ekiplerinin ‘Arda Erkan’ın ölümün ardından başlattığı soruşturma derinleşti, yürütülen tahkikat sonrasında bu kez Merkezi Cezaevi’nde görevli gardiyan M.Ö tutuklandı

A+A-

Ayşe GÜLER

Kamuoyunun yakından takip ettiği, toplumda büyük yankı uyandıran 26 yaşındaki Arda Erkan’ın ölümünün ardından yürütülen soruşturmanın çemberi genişledi.

Erkan’ın ölümünün üzerindeki sır perdesini aralamak için Lefkoşa Adli Şube Müdürlüğü ile ortak soruşturma yürüten Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi ekipleri yeni bulgulara ulaştı, bu kez Merkezi Cezaevi’nde görevli 20 yıllık gardiyan M.Ö’yü gözaltına aldı.

Soruşturma kapsamında şu anda poliste tutuklu bulunan M.K’nin verdiği ifade sonrasında M.Ö’yü önceki akşam ‘kanunsuz uyuşturucu madde (Bonzai) alma, verme ve tasarruf’ suçlamasıyla gözaltına alan polis, zanlının Mayıs ve Haziran ayları içerisinde Cezaevi’ne mahkumların talepleri üzerine ‘para karşılığında’ uyuşturucu soktuğunu tespit etti.

Zanlı M.Ö’nün ayrıca para karşılığında yine mahkumların isteği doğrultusunda cezaevine cep telefonu ve içki de soktuğu belirlendi.
 

******************************************

Mahkumlar belirlendi…

Polis ekipleri, olayla bağlantılı olan ve şu anda Merkezi Cezaevi’nde tutuklu olarak bulunan Münür Orçun Bolcanlı, Emin Özbeyit ve Hüseyin Kıstı isimli mahkumların gardiyan M.Ö’den ‘uyuşturucu, içki ve cep telefonu’ aldığını belirledi.

Soruşturma kapsamında dün söz konusu mahkumlar polis ekipleri tarafından sorgulandı, koğuşları tek tek arandı.

Cezaevi didik didik arandı

Öte yandan M.Ö isimli gardiyanın tutuklanmasının ardından polisler cezaevini didik didik aradı.
Sabah saatlerinde başlayan aramalar, saatlerce sürdü.

Polis ekipleri, cezaevi Müdürü Metin Bilmem’den geniş çaplı bilgi aldı, yeni bulgulara ulaşmaya çalıştı.

Merkezi Cezaevi Müdürü Metin Bilmem: “Bir bölümde yoklama yapıldı, hiçbir bulguya ulaşılamadı”

Merkezi Cezaevi Müdürü Metin Bilmem, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme ekiplerinin cezaevinin bir bölümünde yoklama yaptığını söyledi.

YENİDÜZEN’e konuşan Bilmem, yapılan yoklama ve aramada herhangi bir bulguya rastlanmadığını belirtti.
Şu anda yürütülen tahkikat kapsamında ismi geçen 3 mahkumla ilgili soruşturma yapılmadığını dile getiren Bilmem, polis soruşturmasının tamamlanmasının ardından Cezaevi yönetiminin de ayrı bir soruşturma başlatacağını açıkladı.

Bilmem, polisle işbirliği halinde yürütülen araştırma sonrasında bu olayın ortaya çıktığını kaydetti.
Ayrıca Bilmem, ‘kanunsuz uyuşturucu madde alma, verme ve tasarruf’  suçlamasıyla tutuklanan M.Ö isimli gardiyan aleyhindeki soruşturmanın tamamlanmasının ardından mahkeme sonuçlanıncaya kadar görevinden uzaklaştırılacağını da sözlerine ekledi.


************************************************************

Polis memuru Bayram, şahadet verdi

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları huzurunda görüşülen duruşmada İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Aysın Bilgin, avukat Muhabbet Mevsimler ve zanlı hazır bulundu.

Savcı Bilgin, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’nde görevli polis memuru Ahmet Bayram’ı mahkemede tanık olarak dinletti.

Polis memuru Bayram, yeminli şahadet vererek, olayla ilgili bulguları aktardı.

3 bin TL karşılığında 20 paket Bonzai…

Bayram, zanlı M.Ö’nün 2015 yılı Mayıs ve Haziran tarihleri arasında meydana gelen ‘kanunsuz uyuşturucu madde(Bonzai) alma, verme ve tasarruf’ suçları nedeniyle tutuklandığını söyledi.

Lefkoşa’da 7 Temmuz 2015 tarihinde ‘kanunsuz uyuşturucu madde alma, verme ve tasarruf’ meselesiyle ilgili yürütülen ileri soruşturmada diğer meseleden şu anda poliste tutuklu bulunan M.K’nin, toplam 60 gram ağırlığında 20 paket Bonzai türü uyuşturucu maddeyi poliste tutuklu bulunan E.T’den alarak, Mayıs ile Haziran ayları içerisinde Merkezi Cezaevi’nde hükümlü tutuklu bulunan Emin Özbeyit ve Orçun Bolcanlı’nın isteği ile cezaevinde çalışan zanlı M.Ö’ye verdiğini kaydetti.

Bayram, yapılan soruşturma sonucunda zanlı M.Ö’nün söz konusu maddeyi cezaevinde tutuklu bulunan Bulut Sarıdoğan’a 3 bin TL karşılığında verdiğinin tespit edildiğini aktardı.

Para karşılığı cep telefonu, içki, maya sokuldu

Öte yandan Bayram, zanlı M.Ö’nün Haziran 2015 tarihinde cezaevinde hükümlü tutuklu bulunan Hüseyin Kıstı’nın isteği ve henüz tespit edilemeyen bir kişi aracılığıyla Nokia marka cep telefonunu 500 TL karşılığında verdiğinin belirlendiğini kaydetti.

Haziran ayı içerisinde zanlı M.Ö’nün yine 150 TL karşılığında bir şişe rakı ve bir şişe zivaniyayı 2 pet şişe içerisinde Hüseyin Kıstı’ya verdiğini söyleyen Bayram, yine Haziran ayında Hüseyin Kıstı’nın isteği sonrasında üzüm şarabı yapmak için mayayı cezaevine soktuğunun tespit edildiğini anlattı.

“Çok ciddi ve Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanabilecek bir suç…”

Bayram, soruşturma kapsamında diğer olayla ilgili şu anda poliste tutuklu bulunan M.K ve mahkemeye çıkarılan zanlı M.Ö’nün gönüllü ifade verdiğini aktararak, her 2 zanlının da doktor kontrolünden geçirildiğini belirtti.

Olayın çok ciddi olduğunu ve Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanabilecek bir suç olduğuna işaret eden Bayram,  meselede ismi geçen ve şu anda Merkezi Cezaevi’nde tutuklu bulunan kişilerin sorgulanacağını dile getirdi.

Alınacak ifadeler, aranan emareler var…

Bayram ayrıca zanlının telefon dökümlerinin inceleneceğini, meseleyle ilgili alınacak ifade ve aranan emarelerin bulunduğunu söyleyerek, temin edilen gönüllü ifadelerin teyit ve tezbinin yapılacağını belirtti.

Merkezi Cezaevi’nde de arama yapılacağını belirten Bayram, soruşturma kapsamında zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

2 gün tutukluluk

Mahkemede aktarılan olgular ışığında Yargıç Gökan Asafoğulları ise ‘kanunsuz uyuşturucu madde alma, verme ve tasarruf’ suçlarıyla gözaltına alınan zanlı M.Ö’nün 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

***************************************************************


Teminatla serbest kaldılar

Öte yandan Arda Erkan’ın hayatını kaybetmesinin ardından yürütülen polis soruşturması ele geçirilen 147 paket bonzai türü uyuşturucu madde ile ilgili tutuklanan isimlerinin baş harfleri zanlılar S.K, Ş.Ö.C ile D.E dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

‘Kanunsuz uyuşturucu madde alma verme ve tasarruf ‘ suçlamasıyla mahkeme huzuruna çıkarılan zanlılar ile ilgili kapalı oturum gerçekleşti.

Zanlı S.K’nin 17 yaşında olması nedeniyle davayı izlemek isteyen basın mensupları salona alınmadı.

Soruşturma tamamlandı

Tahkikat memuru Mehmet Sevinç, olayla ilgili bulguları aktardı.

Sevinç’in duruşmada 3 zanlı aleyhinde yürütülen soruşturmanın tamamlandığını söylediği, zanlıların uygun teminata bağlanmasını talep ettiği öğrenildi.

Yurt dışına çıkışları yasaklandı

Ceza Davaları Yargıcı Gökan Asafaoğulları ise mahkemede aktarılan olgular ışığında zanlılar her üçünde yurt dışına çıkışlarını yasaklayarak, seyahat belgelerini polise teslim etmelerine emir verdi.

Yargıç Asafoğulları ayrıca zanlılar KKTC vatandaşı birer kişinin 100 bin TL kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün ispat-ı vücut yapmaları karşılığında serbest kalmalarına emir verdi.

Teminat şartlarını yerine getiren zanlılar, serbest kaldı.

Bu haber toplam 3991 defa okunmuştur
İlgili Haberler