1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Araç sahipleri DİKKAT
Araç sahipleri DİKKAT

Araç sahipleri DİKKAT

Çevre Koruma Dairesi yarın ülke genelinde Polis Genel Müdürlüğü ile işbirliği içinde egzoz emisyon ölçümleri yapacak.

A+A-

Çevre Koruma Dairesi, motorlu taşıtlardan kaynaklanan hava kirliliğini azaltma amacıyla yapılan çalışmalar çerçevesinde yarın ülke genelinde Polis Genel Müdürlüğü ile işbirliği içinde egzoz emisyon ölçümleri yapacak.

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Motorlu Taşıt Egzoz Emisyon Kontrolü Tüzüğü’nde belirtilen standartların üstünde çıkan ölçümlerde taşıt sahiplerine, egzoz emisyon değerlerini standartların altına çekilmesi ve tekrardan emisyon ölçümlerini yaptırmaları için süre verileceği kaydedildi.

Verilen süre sonunda aracın standartlara uyduğunu gösteren rapor sağlanmazsa, uyumu gösteren söz konusu raporlar sağlanana kadar ilgili araçların trafiğe çıkmaktan men edilmeleri için Çevre Koruma Dairesi’nin Polis Genel Müdürlüğü’ne talepte bulunacağı; standartlara uyulduğunu gösteren rapor sunmayan motorlu taşıt sahiplerine aylık asgari ücretin yarısı kadar idari para cezası verileceği de belirtildi.

Açıklamada, trafikteki motorlu taşıtlardan kaynaklanan hava kirliliğini kontrol altına almak için egzoz emisyon ölçüm denetimlerinin düzenli olarak yapılacağı da ifade edildi.

(tak)

Bu haber toplam 3486 defa okunmuştur