1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ara Bölgede İki Toplumlu Üniversite
Ara Bölgede İki Toplumlu Üniversite

Ara Bölgede İki Toplumlu Üniversite

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Başkanı Fikri Toros ve Yönetim Kurulu üyeleri, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam’ı ziyaret etti.

A+A-

Oda’dan yapılan açıklamaya göre ziyarette, iş dünyası ile üniversite sektörü arasında diyalog ve işbirliğinin geliştirilmesi yönünde adımlar ele alındı.

KTTO Başkanı Fikri Toros, ülkedeki lokomotif sektörlerin başında yer alan üniversite sektörünün mevcut durumunu daha iyi gözlemleyebilmek amacıyla başlattıkları üniversite ziyaretleri neticesinde mevcut sıkıntıların aşılmasına ve sektörün güçlenmesine katkı sağlamak amacında olduklarını dile getirdi.

Ziyaretin oldukça verimli geçtiğini belirten Toros, görüşme sırasında DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam tarafından dile getirilen, “ara bölgede iki toplumlu bir üniversite kurulması” fikrini büyük heyecanla karşıladıklarını ifade etti.

Özellikle insan hakları, tarih, dil, edebiyat ve din konularında dersler verecek bir yapının ara bölgede kurulmasının iki toplumun yakınlaşması açısından büyük önem taşıdığı konusunda Osam ile aynı görüşte olduklarını ifade eden Toros, söz konusu fikrin hayata geçmesine KTTO olarak destek verme arzusunda olduklarını söyledi.

Toros, ülke ekonomisinde büyümeyi hedefleyerek çıktıkları yolda, üniversite sektörünün diğer paydaşlarını da ziyaret edip görüşlerini almanın elzem olduğuna dikkat çekerek, bu vesile ile başlatmış oldukları temas ve çabalarına devam edeceklerini dile getirdi.

Açıklamaya göre KTTO’nun Doğu Akdeniz Üniversitesi ile başlattığı ziyaretler, kısa süre içerisinde tüm üniversiteleri kapsayacak şekilde hayata geçirilecek.
TAK

Bu haber toplam 1443 defa okunmuştur