1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Aplıç yolunun yapımına başlandı
Aplıç yolunun yapımına başlandı

Aplıç yolunun yapımına başlandı

Lefke Bölgesi Sivil Toplum Örgütleri, Aplıç yolunun yapılmaya başlanmasını memnuniyetle karşıladı

A+A-

Lefke ve Yöresi Sivil Toplum Örgütleri Koordinatörlüğü, Lefke-Aplıç Kapısı çalışmaları çerçevesinde Aplıç yolu yapımına başlamasından memnuniyet duyulduğunu, kapının barışa katkı koyacağını ancak yolun mazeret üretmeden en kısa zamanda tamamlanması gerektiğini kaydetti.

Konuyla ilgili yazılı açıklamada, “Lefke Aplıç bölgesinden başlayarak Birleşmiş Milletler Barış Gücü kontrol alanı olan bölgeye kadar, Kıbrıs'ın kuzeyinde bulunan takriben 920 metrelik yolun ihale sürecinin tamamlanması ve yolun yapımına başlanmasının”, Lefke Bölgesi Sivil Toplum Örgütleri tarafından memnuniyetle karşılandığı belirtildi.

Açıklamada, “ihale sürecinin 5 ay olduğu ve yolun Şubat ayı içerisinde tamamlanacağı, ilgili Bakanlıklara ve kurumlara hatırlatılarak” , oluşturulacak kapı için gerekli bina, elektrik, su , telefon, internet , personel ve diğer gereksinmelerle ilgili görev yapması gereken tüm kurumlar acilen göreve çağrıldı.

Açıklamada, Lefke Bölgesi Sivil Toplum Örgütleri, açılan her hudut kapısı gibi Lefke-Aplıç Kapısının da Barışa Katkı koyacağını belirterek, tüm işlerin mazeret üretmeden mümkün olan en kısa sürede tamamlanmasını talep etti ve konunun takipçisi olacağını duyurdu.

(tak)

Bu haber toplam 1532 defa okunmuştur