1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Amacımız, trafikte güvenliği arttırmaktır"
  “Amacımız, trafikte güvenliği arttırmaktır

“Amacımız, trafikte güvenliği arttırmaktır"

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Paşaköy-Aslanköy arasındaki yol için çalışmaların kısa bir süre içerisinde başlatılacağını belirtti.

A+A-

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Dürüst, KKTC karayollarının, daha güvenli hale getirilmesi amacıyla yoğun bir çalışma başlattıklarını dile getirdi. Dürüst, “Amacımız, trafikte güvenliği arttırmaktır. Trafikte alt yapı eksikliklerinin bir an önce tamamlayarak, insanlarımızın güvenle seyahat edebilecekleri standartlara KKTC’yi kavuşturmak arzusundayız” ifadesini kullandı.

Dürüst, “ Türkiye Cumhuriyeti’nin her alanda olduğu gibi, karayollarımızdaki projelere yönelik ortaya koymuş oldukları mali ya da teknik desteklerle, 2016-2017 yılı karayollarımız açısından önemli projelerin, önemli atılımların sağlanacağı bir yıl olacak” şeklinde devam etti.

Bakan Dürüst, bütün bu yatırımların, KKTC’nin gelişimi ve en önemlisi de KKTC trafiğinin daha güvenli bir hale getirilmesi amacını taşıdığının altını çizdi.

Dürüst, yollara yönelik projelerin hem büyük ölçekli projeleri, hem de yollarda küçük yenilemeler ve düzenlemeleri kapsayan küçük projelerden oluştuğunu belirterek, bunlardan bir yenisinin de Paşaköy – Aslanköy arasındaki yolun yenilenmesi çalışmalarının başlatma kararını kapsadığını belirtti.

Kemal Dürüst, Paşaköy-Aslanköy arasındaki yolun yenilenmesi ve düzenlemesini kapsayan projenin hazır olduğunu, imza aşamasına gelindiğini ve kısa bir süre içerisinde çalışmaların başlatılacağını belirtti. Dürüst, şöyle devam etti:
“2016-2017 yılı, karayollarımız açısından yatırım yılı olarak belirledik. Büyük projelerin yanı sıra, küçük projelerle yollarımızın daha güvenli hale gelmesi için bakanlık ve Karayolları Dairesi ile birlikte yoğun çalışmalar içerisindeyiz. Bu kapsamda geçen gün açıkladığımız gibi Boğazköy-Gönyeli arasındaki yolun yenilenmesi çalışmalarımıza ek olarak, Paşaköy-Aslanköy arasında yaklaşık 6 km.’lik yolun yenilenmesi çalışmalarına başlıyoruz. Paşaköy-Aslanköy arasındaki yolun yenilenmesi çalışmaları çerçevesinde, yol üzerinde bulunan yaklaşık 10 adet merfezin düzenlenmesi çalışmalarını da kapsamaktadır”

(TAK)

Bu haber toplam 1407 defa okunmuştur