1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ALKOLLÜ DEHŞET
ALKOLLÜ DEHŞET

ALKOLLÜ DEHŞET

Polis, duruşmada zanlının kaza sırasında 111 promil alkollü olduğunun tespit edildiğini ifade ederken, zanlının ehliyetinde ‘gözlük veya lens kullanmasına’ dair zorunluluk olmasına rağmen, olay sırasında lens veya gözlük takılmadığının yapılan doktor kont

A+A-

 

26 yaşındaki Asya Rıdvanoğlu’nun hayatını kaybettiği trafik kazasında araç sürücüsü A.A.Z, 111 promil alkollü çıktı, A.A.Z’nin görme bozukluğunun  olduğu da açıklandı


26 yaşındaki Asya Rıdvanoğlu’nun hayatını kaybettiği trafik kazasında araç sürücüsü A.A.Z’nin hem 111 promil alkollü çıktığı hem de görme bozukluğu olduğu açıklandı.
Önceki akşam 00:05 sıralarında Metehan’ı Alayköy’e bağlayan Kemal Şemiler Caddesi üzerinde
yaşanan korkunç kaza öncesi Asya Rıdvanoğlu’nun bölgedeki bir barda arkadaşları ile birlikte eğlendiği, aracından bir şey almak için bardan çıktığı ve kısa bir süre sonra da kazanın meydana geldiği öğrenildi.
Kazayı gören görgü tanıkları büyük bir gürültü duyarak bardan dışarı çıktıklarını ve kazayı gördüklerini ifade etti.
Kaza yapan aracın olay yerinde olmadığını belirten görgü tanıkları, bölgede devriye gezen  trafik polislerinin kazayı görmesiyle birlikte bölgeye güvenlik kordonu çekildiğini kısa bir süre sonra da sürücünün bulunduğunu söyledi.

------------------------------------------------


Polis: ‘Zanlının lens veya gözlük takması gerekiyordu, yoktu’

 

Ayşe GÜLER

Lefkoşa’da Kermiya bölgesinde önceki gün sabaha karşı meydana gelen ve 26 yaşındaki Asya Rıdvanoğlu’nun feci şekilde hayatını kaybettiği trafik kazasında araç sürücüsü 20 yaşındaki A.A.Z, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Zanlı aleyhinde 3 gün tutukluluk kararı alındı.
Polis, dünkü duruşmada zanlının kaza sırasında 111 promil alkollü olduğunun tespit edildiğini ifade ederken, zanlının ehliyetinde ‘gözlük veya lens kullanmasına’ dair zorunluluk olmasına rağmen, olay sırasında lens veya gözlük takılmadığının yapılan doktor kontrolünde ortaya çıktığını açıkladı.
Kaza Mahkemesi Yargıcı Füsun Cemaller huzurunda görüşülen davada İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Meryem Beşoğlu, polis memuru Fariz Eserbaş’ı mahkemede tanık olarak dinletti.
Polis memuru Eserbaş, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili bulguları aktardı.
Eserbaş, zanlının 31 Ağustos’ta Lefkoşa’da Kemal Şemiler Caddesi üzerinde MR 575 plakalı salon aracı ile 111 promil alkollü içki tesiri altında ‘süratli ve dikkatsiz’ kullandığı araç ile yolu soldan sağa geçmeye çalışan Lefkoşa’da sakin 26 yaşındaki Asya Rıdvanoğlu’na çarpması sonucu trafik kazası meydana geldiğini belirtti.
Kaza sonrasında Asya Rıdvanoğlu’nun olay yerinde hayatını kaybettiğini belirten Eserbaş, tahkikatın henüz yeni başladığını söyledi.

“Zanlının lens veya gözlük takması gerekiyordu, yoktu”
Eserbaş, olay sonrasında tutuklanan zanlının ehliyetinde yapılan kontrolünde ‘lens veya gözlük kullanması’ gerektiğine dair zorunluluk olduğunu ancak Lefkoşa Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yapılan kontrolünde zanlının lens takmadığının belirlendiğini ifade etti.


Alınacak ifadeler var
Kazayla ilgili görgü tanıkları olduğunu dile getiren Eserbaş, görgü tanıklarının bazılarından ifade temin edildiğini, bazılarından ise ifade alınmadığını, soruşturma kapsamında alınması gereken ifadeler bulunduğuna değindi.
Eserbaş, tahkikatın selamati açısından zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Avukat: “Fiziksel ve psikolojik yardım yapılsın”
Mahkemede söz alan zanlı avukatı, talep edilen tutukluluk süresine itirazda bulunmadı.
Yaşanan olayın herkesin başına gelebileceğini ifade eden avukat, tutukluluk süresince zanlıya fiziksel ve psikolojik etki yapabilecek gerekli yardımların yapılmasını talep etti.

3 gün tutukluluk
Kaza Mahkemesi Yargıcı Füsun Cemaller ise verilen olgular ışığında zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

-------------------------------------


Rıdvanoğlu, son yolculuğuna uğurlanacak

Lefkoşa’da Kermiya bölgesinde yaya olarak yolu karşıdan karşıya geçmeye çalıştığı sırada A.A.Z’in kullandığı aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden 26 yaşındaki Asya Rıdvanoğlu, bugün son yolculuğuna uğurlanacak.
Rıdvanoğlu, Lefkoşa İsmail Safa Camisi’nde kılınacak öğle namazı sonrasında Lefkoşa Mezarlığı’na defnedilecek.

Bu haber toplam 5402 defa okunmuştur