1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Alkol aldılar, büstü yıktılar!
Alkol aldılar, büstü yıktılar!

Alkol aldılar, büstü yıktılar!

Aldıkları alkolün etkisiyle Hakeri’nin büstünü kırdıkları iddia edilen 29 yaşındaki Y.B.B. ve 32 yaşındaki U.Ç. isimli zanlılar, ifadelerinde ‘Bener Hakkı Hakeri’nin kim olduğunu bilmediklerini belirttikleri aktarıldı.

A+A-

Gazeteci, araştırmacı yazar, şair, eğitimci Bener Hakkı Hakeri’nin büstünün kırılması olayıyla ilgili tutuklanan zanlılar teminat şartlarıyla serbest kaldı.

Didem MENTEŞ

2013 yılında aramızdan ayrılan gazeteci, araştırmacı yazar, şair, eğitimci Bener Hakkı Hakeri’nin Lefkoşa’da Yiğitler Burcu Parkı girişindeki büstünün kırılması olayıyla ilgili tutuklanan zanlılar teminat şartlarıyla serbest kaldı. Aldıkları alkolün etkisiyle Hakeri’nin büstünü kırdıkları iddia edilen 29 yaşındaki Y.B.B. ve 32 yaşındaki U.Ç. isimli zanlılar, ifadelerinde ‘Bener Hakkı Hakeri’nin kim olduğunu bilmediklerini belirttikleri aktarıldı.
Her iki zanlı dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Ceza Davaları Yargıcı Gökhan Asafoğulları, huzurunda görüşülen teminat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada Savcı Atilla Etkin ve zanlıları temsilen savunma avukatı hazır bulundu. 

Kamera görüntüleri ele verdi
Savcı Etkin, meseleyle ilgili olarak Lefkoşa Polis Genel Müdürlüğü’nde Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Halil Metin’i mahkemeye tanık olarak dinletti. Polis memuru Metin, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı. Metin, 19 Temmuz 2015’de Surlariçi Yiğitler Burcu Parkı’ndaki oto park alanı içerisindeki merhum gazeteci, yazar Bener Hakkı Hakeri’nin büstüne düzenlenen saldırı nedeniyle soruşturma başlattıklarını söyledi. Soruşturma kapsamında çevrede bulunan kamera görüntüleri neticesinde, söz konusu zanlıların kasten ve kanunsuz olarak büstü hasara uğrattıklarının tespit edildiğini söyleyen Halil Metin, mahkeme emri gereğiyle her iki zanlının da tutuklandığını belirtti.

Suçlarını itiraf ettiler
Zanlıların suçlarını itiraf edip, gönüllü ifade verdiklerini vurgulayan polis memuru, söz konusu büste yapılan hasarın 3 bin TL olduğunu belirtti. Zanlılar hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını söyleyen Metin, her iki zanlının da KKTC vatandaşı olduğunu dolayısıyla uygun bir teminata bağlanmalarını talep etti.

Yargıç: “Anlamsız davranışla zarar verildi”
Savcı Atilla Etkin de bunun üzerine zanlıların yurt dışına çıkışının yasaklanarak, 20 bin TL’lik kefalet senedi imzalamaları karşılığında serbest kalmalarını talep etti. Bunun üzerine huzurunda yapılan beyanları değerlendiren Yargıç Asafoğulları, Hakeri’nin toplumun önde gelen bir kişi olduğunu ve büstüne anlamsız davranışla zarar verildiğini ve bu eylemlerinin basına da yansıdığını belirtti.

Teminatla serbest
Zanlılar aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını aktaran Yargıç, zanlıların davaları görüşülünceye kadar yurt dışına çıkışlarının yasaklanmasına, tüm seyahat ve pasaport belgelerinin polise teslim edilmesine direktif verdi. Ayrıca KKTC vatandaşı 2 kişinin 20’şer bin TL kefalet senedi imzalaması şartıyla ve haftada 1 gün en yakın polis karakoluna giderek ispat-ı vücut etmeleri şartıyla serbest kalmalarına emir verdi.

Bu haber toplam 1792 defa okunmuştur