1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Akıncı'ya destek yağıyor
Akıncıya destek yağıyor

Akıncı'ya destek yağıyor

Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Akıncı'ya Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tutunda destek yağmaya devam ediyor

A+A-

DEV-İŞ TÜM KESİMLERİ AKINCI’YA OY VERMEYE ÇAĞIRDI

Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (DEV-İŞ), pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçiminde bağımsız aday Mustafa Akıncı’yı destekleyeceklerini açıklayarak, Kıbrıs’ta barışı, onurlu bir geleceği arzulayan tüm kesimleri Akıncı’ya oy vermeye çağırdı.

Dev-İş Başkan Vekili Hasan Felek yaptığı açıklamada, yıllardır Kıbrıs’ın birleşmesi, her iki toplumun da kardeşçe ve bir arada yaşayabilmesi için, pazar günü yapılacak 2. tur Cumhurbaşkanlığı seçiminin bir referandum niteliğinde olduğunu düşündüklerini belirtti.

 

GÖKÇEBEL: “CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNİN İKİNCİ TURUNDA TARAFIZ”

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel de Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turu için Mustafa Akıncı’ya destek belirtti.

KTOEÖS Yönetim Kurulu adına yazılı bir açıklama yapan Gökçebel, adanın tek kurtuluşunun ivedi olarak kalıcı federal bir çözümde olduğunu savunarak, Kıbrıs Türk toplumunun kendi kurumlarına sahip çıkarak, kendi ayakları üzerinde durmak istediğini ifade etti.

BESİM: “BARIŞA VE ÇÖZÜME TARAF BİR CUMHURBAŞKANI SEÇELİM”

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Filiz Besim ise, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine ilişkin, “26 Nisan’da sandığa gidip oyumuzu kullanmak, çözüme ve barışa inanan toplumun iç konularında gerçekten bağımsız, demokratik bir toplum lideri seçmek bu ülkede çocuklarımıza olan borcumuzdur” dedi.


ŞEHERLİOĞLU: “KIBRIS TÜRK HEKİMLERİ, EROĞLU’NA İNANMAMAKTA VE GÜVENMEMEKTEDİR”

Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş) da, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, görüşme masasındaki parametrelere olan inancına ve çözüm iradesine güvenleri nedeniyle Mustafa Akıncı’yı destekleme kararı aldığını duyurdu.

Tıp-İş Başkanı Erol Şeherlioğlu yazılı açıklamasında, “Kıbrıs Türk hekimleri, Kıbrıs Türk halkının iradesini yabancı güçlere havale ederek özellikle Kuzey Kıbrıs’ı yaşanmaz hale getiren ve görüşme masasında inanmadığı parametrelerle çözüm vaat eden Derviş Eroğlu’na inanmamakta ve güvenmemektedir” dedi.


ÇAĞ-SEN’DEN BAĞIMSIZ ADAY AKINCI’YA DESTEK ÇAĞRISI

Kıbrıs Türk Devlet Çalışanları Sendikası (Çağ-Sen) Başkanı Mehmet Davulcu, üyelerini ve halkı, bağımsız aday Mustafa Akıncı’yı desteklemeye çağırdı.

Davulcu yazılı açıklamasında, 19 Nisan seçim sonuçlarını değerlendirmek için birlikte toplanan ÇAĞ-SEN Yönetim, Denetim ve Disiplin kurullarının, ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçiminde Bağımsız Aday Mustafa Akıncı’nın desteklenmesi amacıyla sendika üyelerine ve halka çağrı yapılmasına karar verdiğini belirtti.

KOOP-SEN: GELECEĞİMİZİ ÇALANLARA DUR DEME ZAMANI GELMİŞTİR

Kooperatif Görevlileri Sendikası (KOOP-SEN) Başkanı Mehmetali Güröz, Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turunda Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı’ya destek verdiklerini açıkladı.

Güröz açıklamasında, “Birleşmiş Milletler kararlarında belirtildiği gibi iki toplumlu, siyasal eşitliğe dayalı, tek egemenliğin, tek vatandaşlığın ve tek uluslararası kimliğin olacağı Birleşik Federal Kıbrıs için önümüzdeki son engeli de kaldırmanın zamanı gelmiştir. Mehmet Ali Talat'ın başlatmış olduğu ilerleme sürecini 5 yıl gibi uzun bir süre donduran ve görüşmemek için bahaneler arayarak geleceğimizi çalanlara dur deme zamanı gelmiştir” ifadesini kullandı.

Akıncı’ya tam destek verdiklerini belirten Güröz, Kıbrıs’ta barışın sağlanması için her türlü katkıyı yapacaklarını kaydetti.

FEDERAL ÇÖZÜM İÇİN ZEYTİN DALI

Kıbrıs’ı yurt bilen insanları yıllardır etnik kimliği, doğum yeri veya siyasi görüşü dolayısıyla kategorilere ayıran statükocu zihniyet yeniden iş başında. İnsanların ekmeğini şantaj aracı olarak kullanan, oturdukları koltuklardan bir türlü kalkamayıp bulundukları mevkilerle halkı baskı altına alan, vatan – millet – sakarya anlayışı ile adadaki bölünmüşlüğü kalıcı hâle getirmeye çalışanları değiştirmeye kararlıyız.
  Kıbrıs’taki siyasi bölünmüşlüğün son bulması, yurdumuzu etnik, dini, milli, militarist ve cinsiyetçi bir şekilde ayıran faşizan zihniyetlere karşı iki bölgeli, iki toplumlu, siyasi eşitliğe dayanan federal çözüm getirmek için Feminist Atölye (FEMA) aktivistleri olarak, oyumuz Mustafa Akıncı’ya.

Feminist Atölye

(tak/YD)

Bu haber toplam 2418 defa okunmuştur