1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Akıncı’ya güvenimiz ve desteğimiz tamdır”
“Akıncı’ya güvenimiz ve desteğimiz tamdır”

“Akıncı’ya güvenimiz ve desteğimiz tamdır”

TÜRK-SEN hükümette bulunan UBP-DP temsilcilerinin Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya karşı tutum ve davranışlarını kabul etmenin mümkün olmadığını ifade etti.

A+A-

 

Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (TÜRK-SEN) hükümette bulunan UBP-DP temsilcilerinin Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya karşı tutum ve davranışlarını kabul etmenin mümkün olmadığını ifade etti.

TÜRK-SEN Başkanı Arslan Bıçaklı yaptığı yazılı açıklamada, “Bu tür davranışlar halktan yüzde 65 oy alan Sayın Akıncı’ya, ayrıca görüşmelerin yıllar sonra geldiği bu sürece ciddi şekilde zarar vermektedir” dedi.

Bıçaklı, toplumun en fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu bu günlerde özellikle ülkenin yönetiminde bulunan siyasilerin birbirlerine karşı olan söylemlerine önemle dikkat etmeleri gerektiğini ifade etti.

Bıçaklı, “TÜRK-SEN olarak gerek Sayın Cumhurbaşkanımıza gerekse barış sürecine desteğimiz ve katkımız tamdır ve sürece daha önce olduğu gibi bundan sonrada katkı koymaya devam edeceğiz” dedi.

Bıçaklı yıllardır sürdürülen iki toplumlu görüşmelerin bu yıl sonu itibarıyla sonuçlandırılarak, her iki toplumun kabul edebileceği ve yasayabilir bir barışa ulaşılması konusundaki desteklerinin de tam olduğunu kaydetti.

Bıçaklı ayrıca ülkeye ve dünyaya barış gelmesi dileğiyle 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü de kutladı.

(tak)

Bu haber toplam 1812 defa okunmuştur