1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Akıllı Sayaç davası
Akıllı Sayaç davası

Akıllı Sayaç davası

Akıllı sayaç davası ile ilgili ihale şartlarını yerine getirmedikleri gerekçesi ile mahkemeye başvuran Elparts Enterpises Ltd. E&S Ltd. ve BOB Diesel Ltd ile ilgili ara emri duruşması dün yapıldı. Yapılan duruşmaya ihaleyi kazanan Mors Ltd. ve Kıymet Tra

A+A-


Tanju KONURALP

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun akıllı sayaç ihalesinde ‘idari şartnamedeki hususları yerine getirmedikleri’ gerekçesiyle elenen ancak farklı nedenlerle tekliflerin açılmadığını iddia ederek, mahkemeye başvuran Elparts Enterpises Ltd. E&S Ltd. ve BOB Diesel Ltd’in, ara emri tebligat duruşmasının görüşülmesi dün gerçekleşti. İhale tekliflerini yerine getiren Mors Ltd. ve Kıymet Trading’in de, sürece dahil olduğu duruşmada, Yüksek Mahkeme ihale işlemlerinin karara bağlanması için alınan ara emrinin ‘yürürlükte kalmasına’ ya da ‘iptal’ edilmesi yönünde karar üretmek adına, Perşembe günü saat 10.00’dayeniden bir duruşma yapılması kararı verdi.

Davanın esasına girilmedi
Bilindiği üzere Elparts Enterpises Ltd. E&S Ltd. ve BOB Diesel Ltd tarafından Kıb-Tek’e açılan dava ile ilgili ilk ara emri tebligat duruşması 15 Temmuz tarihinde gerçekleşmişti.
Yüksek Mahkeme Yargıcı Hüseyin Besimoğlu’nun baktığı davada, davacı firmalar adına Avukat Serhan Çınar ve davalı taraf Kıb-Tek adına Avukat Fevzi Hansel hazır bulunmuştu.
Dava sonucunda ‘idari şartnameyi yerine getiren’ Mors Ltd. ve Kıymet Trading’in de davaya dahil edilmesi kararlaştırılmış ancak davanın esasına girilmemişti. Dava, 21 Temmuz Pazartesi’ne(Dün) ertelenmişti.

Perşembe günü sonuçlanması bekleniyor
Dün gerçekleştirilen ve Elparts Enterpises Ltd. E&S Ltd. ve BOB Diesel Ltd’in Mors Ltd. ve Kıymet Trading’in avukatlarının yer aldığoı duruşmada, gerekli itiraz dosyaların hazırlanması adına, Perşembe günü saat 10.00’da, tekrardan bir duruşma yapılması kararı verildi. Verilen karara iki tarafın da avukatları herhangi bir itirazda bulunmazken; mahkemenin vereceği karar doğrultusunda, nasıl bir yön çizileceği merak konusu oldu.

5 firmadan 2’si şartlara uymuştu
Bilindiği üzere Kıb-Tek toplam 140 bin 300 akıllı sayaç için çıktığı ihale 4 Temmuz’da sonuçlanmıştı.
Tekliflerin açılmasının ardından Mors Ltd. ve Kıymet Trading’in teklifleri idari şartnamedeki şartları yerine getirdikleri için değerlendirmeye alınmıştı.
İhaleye teklif veren beş firmadan Elparts Enterpises Ltd., E&S Ltd. ve BOB Diesel Ltd. ‘ihale şartlarına’ uymadığı’ gerekçesiyle elenmişti.
Tekliflerinin açılmaması sebebi ile söz konusu 3 firma mahkemeye başvurmuş, ara emri alınmıştı. Bu arada Kıb-Tek, Elparts Enterpises Ltd., E&S Ltd. ve BOB Diesel Ltd isimli 3 şirkete ‘kurumu zor durumda bıraktıkları’ ve ‘ihaleyi yöneten Satın Alma Komisyonu üyesi 10 kişiyi zan altında bıraktıkları’ gerekçesiyle dava açma kararı almıştı.

Bu haber toplam 1931 defa okunmuştur