1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Adi suçlulara af çıktı' iddiası yalanlandı
‘Adi suçlulara af çıktı iddiası yalanlandı

‘Adi suçlulara af çıktı' iddiası yalanlandı

Başbakan Yorgancıoğlu ve İçişleri Bakanı Uluçay ‘Adi Suçlulara af çıkarıldı’ iddialarını yanıtladı.

A+A-

Meltem SONAY

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Bakanlar Kurulu’nun ‘Resmi Gazete’de yayınlanmamak kaydıyla herhangi bir af kararı almadığını’ ifade ederken, bu yönde yapılan yayınlarında gerçeği yansıtmadığını belirtti.
Afrika Gazetesi’nin dünkü sayısında manşete taşıdığı ‘Adi suçlulara af çıkarıldı’ iddiasıyla ilgili YENİDÜZEN’in sorularını yanıtlayan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Bakanlar Kurulu’nun ‘Resmi Gazete’de yayınlanmamak kaydıyla herhangi bir af kararı’ almadığının altını çizerken, özel durumlarda alınan ‘geçici süreliğine giriş yasağının kaldırılması’ kararlarının da Resmi Gazete’de yayınlandığını belirtti.
“Af çıkmış değil” diyen Başbakan Yorgancıoğlu, Bakanlar Kurulu’nun zaman zaman sadece, özel durumlarda ‘Giriş yasağının kaldırılması’ için süreli kararlar aldığını belirtti.

‘Resmi Gazete’de yayınlanmamak kaydıyla af’ iddiası…
Afrika Gazetesi manşete taşıdığı haberinde, ‘Birçok suçtan dolayı ülkeye girişi yasaklanmış ve sınır dışı edilmiş kişilere yeniden adaya dönüş için af çıkarıldığını’ iddia etmişti.
Haberde ayrıca, ‘Bizzat Özkan Yorgancıoğlu’nun önerisiyle torpilli bazı suçluların af kapsamına alındığı’ ileri sürülürken, kararın da ‘Resmi Gazete’de yayınlanmamak kaydıyla alındığını, Kürtlerin ve siyasi nedenlerden dolayı sınır dışı edilen öğrencilerin aftan yararlandırılmadığı iddia edilmişti.

İçişleri Bakanı Uluçay: Af çıkmış değil, giriş yasağının kaldırılması müteakip zamanlar yapılıyor
Resmi Gazete’de yayınlanmamak kaydıyla herhangi bir af kararı alınmadığını ifade eden İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay da, iddia edildiği gibi özellikle de ‘Adi suçlardan’ ülkeye giriş yasağı olan hiçbir kişiye af çıkmadığını belirtti.
Bakan Uluçay, bireysel başvuruların değerlendirildiğini ve müteakip zamanlarda ‘Giriş yasağının kaldırılmasına ilişkin kararlar alındığını’ belirtirken, haberde yer alan iddiaların aksine, bu kişilerin daha çok siyasi nedenlerle sınır dışı edilen kişiler olduğunu belirtti.

Bu haber toplam 1848 defa okunmuştur