1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ada TV ile AS TV’ye uyarı cezası verildi.
Ada TV ile AS TV’ye uyarı cezası verildi.

Ada TV ile AS TV’ye uyarı cezası verildi.

Yayın Yüksek Kurulu (YYK) Ada TV ile AS TV’ye uyarı cezası verdi.

A+A-

 

YYK Başkanı İlkay Diren yaptığı kazılı açıklamada, AS TV’de yayınlanan “Akşamüstü” ile “Sabah Postası” ve ADA TV’de yayınlanan “Sil Baştan” programlarında “Kamu ve Özel Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Yasası”nın bazı ilkelerinin ihlal edildiğini, bu nedenle söz konusu kanallara yazılı uyarı cezası verildiğini belirtti.

“AKŞAMÜSTÜ , “SABAH POSTASI” VE “SİL BAŞTAN” PROGRAMLARINDA YASA İHLALİ

Diren, kurulun 5, 24 ve 27 Şubat tarihlerinde AS TV’de yayınlanan ve sunuculuğunu Haluk Doğandor ile Taner Ulutaş’ın yaptığı “Akşamüstü” programında, ayrıca aynı kanalda 3 Mart’ta yayınlanan ve sunuculuğunu Haluk Doğandor’un yaptığı “Sabah Postası” programında ilgili yasanın ihlal edildiğini tespit ettiklerini söyledi.

Söz konusu programlarda “Kişi veya kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, zarara uğratıcı aşağılayıcı veya iftira niteliği taşıyan yayın yasaklarına uymak” ilkesinin ihlal edildiğini ifade eden Diren, AS TV’ye yazılı uyarı verildiğini kaydetti.

İlkay Diren, 6 Şubat’ta Ada TV’de yayınlanan ve sunuculuğunu Bulut Akaca’nın yaptığı “Sil Baştan” programında ise “Yayınlarda adalet ve tarafsızlığa, yasalarda saygılı olma” ilkesinin ihlal edildiğinin tespit edildiğini kaydederek, Ada TV’nin de yazılı olarak uyarıldığını ifade etti.

(tak)

Bu haber toplam 1523 defa okunmuştur