1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Açlık grevi askıya alındı
Açlık grevi askıya alındı

Açlık grevi askıya alındı

DEV-İŞ, Toplu iş Sözleşmesi konusunda Çalışma Bakanlığı ile olumlu noktaya gelinmesi nedeniyle açlık grevi kararını askıya aldıklarını açıkladı.

A+A-

DEV-İŞ, Toplu iş Sözleşmesi konusunda Çalışma Bakanlığı ile olumlu noktaya gelinmesi nedeniyle açlık grevi kararını askıya aldıklarını açıkladı. DEV-İŞ'ten yapılan basın açıklamasının tam metni şöyle: 

"Örgütlülüğü yok eden, sendikalanmayı ortadan kaldırma anlamında olup Toplu iş Sözleşmesinin pazarlık ilkesinin ortadan kaldırılmasına karşı DEV-İŞ’in başlattığı mücadele bu gün Çalışma Bakanlığının da bizlerle karşılıklı anlayış çerçevesinde katkısı ile olumlu bir noktaya ulaştı.

Bilindiği üzere bu sorunun ortadan kalkmasına kadar 2 Eylül’de süresiz açlık grevi başlatma kararı almıştık. Aldığımız karar 15 gün gibi sürede tüm sendikalarımız ve ciddi şekilde kamuoyu tarafından desteklenmiştir. Bu bağlamda medyamızın büyük bölümü de konuya duyarlı davrandı ve haklı taleplerimizin kamuoyu tarafından anlaşılmasına önemli bir katkı sağladılar.

13 Ağustos’ta alınan kararın 20 gün sonra 2 Eylül’de uygulanmak üzere alınmış olma nedeni hem bu konuda kamuoyunu bilgilendirme ve hem de bir diyalog başlatıp sonuç alınmasına iyi niyetle katkı sağlama amacı taşımakta idi. Bu sabırlı tavrımızın da gelinen noktaya katkı sağladığı aşikardır.
Bu çerçevede, Sn. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar ile defalarca görüşmeler gerçekleştirildi. Özellikle Sn. Bakanın da konu hakkında bizlerle ayni düşünceyi paylaşıp çözüm için iyi niyetli çalışması sonucunda bu gün bu sorunun çözümü için önemli bir adım atıldı.

Bu gün hükümetin ilgili işyerlerine dağıtımını gerçekleştirdiği ek’teki yazı ile toplu sözleşmelerimiz yeniden güvence altına alınıyor ve takip eden günlerde ise toplu sözleşmelere müdahale eder nitelikte olup İş Yasamıza, Toplu Sözleşme Yasamıza ve Uluslararası anlaşma niteliğindeki 98 sayılı İLO sözleşmesine aykırı yasa hükümlerinin düzeltilmesi hükümet tarafından gerçekleştirileceği beyan ediliyor.

Açlık Grevimiz Askıya Alındı
Gelinen bu aşama, Açlık Grevi kararı alma nedenlerimizi ortadan kaldırıyor. Bu çerçevede 2 Eylül’de başlayacağını duyurduğumuz açlık grevi kararımız, amacımıza ulaştığımız nedeni ile askıya alınmıştır.
Kamuoyumuz, sendikalarımız, demoktatik tüm örgütlerimiz ve duyarlı basınımızla birlikte sürdürdüğümüz bu kampanya Çalışma Bakanlığının da katkısı  ile hep birlikte bir Demokrasi ve İnsan Hakları mücadelesini başarıya ulaştırabilmenin yolunu açmıştır. Katkısı olan herkese teşekkür ederiz.

Daha Geçmemiz Gereken  Çok Sınav Var
Ancak bilinmelidir ki daha geçmemiz gereken çok sınavlar var. Ortadan kalkması gereken ucube göç yasasının bütünü ve antidemokratik uygulamalar için de anlaşılır argümanlar ve geçerli yöntemler ile ortak mücadeleyi yükseltmeliyiz. Mevcut Toplu İş Sözleşmelerinin Uygulanmasının ise takipcisi olmaya devam edeceğiz.

Bu gün varılan sonuç, Toplu iş sözleşmeleri ile çalışma yaşamında yerini alan çalışanlarımıza hayırlı olsun. İşçilerimizin Yolu Açık Olsun.

Mehmet Seyis
Gn. Başkan
"

Bu haber toplam 1475 defa okunmuştur