1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ABD üniversiteleri tanıtıldı
ABD üniversiteleri tanıtıldı

ABD üniversiteleri tanıtıldı

ABD’deki üniversitelerin tanıtıldığı “18’inci ABD Üniversite Fuarı”, Ledra Palace Hotel yanındaki J.W. Fulbright Merkezi’nde açıldı.

A+A-


ABD’deki üniversitelerin tanıtıldığı “18’inci ABD Üniversite Fuarı”, Ledra Palace Hotel yanındaki J.W. Fulbright Merkezi’nde açıldı. StudyUSA Yüksek Eğitim Danışmanları Ltd. himayelerinde ve Kıbrıs’taki ABD Büyükelçiliği’nin desteğiyle EducationUSA tarafından organize edilen fuarda dün akşam Amerikan üniversitelerinin tanıtımı yapıldı.

24 üniversite… Birçoğu burs veriyor

EducationUSA’in Kıbrıs’taki eş başkanı ve Danışmanı Gülsen Öztoprak fuarda basına yaptığı açıklamada, ABD’deki üniversiteleri tanıtmak amacıyla düzenlenen fuarın bu yıl 18’incisinin düzenlendiğini belirterek, fuara katılan 24 üniversiteden birçoğunda burs imkânı bulunduğunu kaydetti. ABD’de 4 bin 300’den fazla üniversite olduğuna da dikkat çeken Öztoprak, amaçlarının ABD’deki öğrenci sayısını artırmak olduğunu kaydetti. Kıbrıs vatandaşlarının AB üyesi olmasından dolayı genellikle İngiltere’ye yöneldiklerine de işaret eden Öztoprak, ABD’deki üniversitelerin uygulama ve pratik açısından diğer üniversitelere nazaran birçok avantajları olduğunu da sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1069 defa okunmuştur