1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 6 kişide Mers şüphesi, 3 kişi aranıyor
6 kişide Mers şüphesi, 3 kişi aranıyor

6 kişide Mers şüphesi, 3 kişi aranıyor

Dr.Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr Ramadan Kamiloğu, Mers virüsü ile ilgili hastanede yaşananlar hakkında kamuoyu açıklaması yaptı

A+A-

Dr.Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr Ramadan Kamiloğu, 83 yaşındaki Esmer Nurçin’in ‘Mers virüsü’ belirtileri göstererek hayatını kaybetmesinin ardından hastanede yaşananlarla ilgili kamuoyu açıklaması yaptı.

Açıklamanın tam metni şöyle:


KAMU OYU AÇIKLAMASI

Saat 11.30 itibarıyla  MERS şüphesine karşı Lefkoşa Dr.BurhanNalbantoğlu Devlet Hastanesinde yaşananlar aşağıdaki gibidir:

1. Perşembe  gecesi THY  uçağı ile ülkemize gelen  hacıların tamamına yakınının kontrole çağırılmıştır. (Sadece üç kişiye ulaşılamamış onlarda diyanet işleri dairesi aracılığı ile buldurulmaya çalışılmaktadır.) Kontrol yapılan uçak yolcularından en küçük  şüphe  uyandıranlar hastanemizde  ayrılan bölümde tektik ve  tedavi için yatırılmaktadır. Nitekim bu gün muayene  edilenlerden   beş kişiden  ikisi ileri tektik ve tedavi için yatırılmıştır. Muayene bulgularında  hastalık tespit edilen diğer üç kişinin ise ilk tahlil sonuçları beklenmektedir. O sonuçlara göre  gerekli işlemler yapılacaktır.

2.  Bu saat itibariyle geçtiğimiz günlerde MERS şüphesi ile yatırdığımız  dört  kişi  servislerde  yatmaktadır. Bu  dört kişinin yattıkları güne göre  sağlıkları iyiye doğru gitmektedir.

3. Alınan  tedbirlere  halkımızın da riayet etmesinden son  derece mutluyuz. Her ne kadar bazı kesimlerce   "aşırı tedbir  aldığımız eleştirisi" varsa da, büyük sıkıntılar yaşamaktansa varsın bir kaç hafta  tedbirsel sıkıntı yaşayalım prensibimiz  geçerlidir.

4. Özet olarak  an itibarı ile  hastanemizde  MERS şüphesi ile  altı kişi yatmakta dır. Üç kişi daha yatırılma ihtimali  vardır ki bu gelişmeler dahi  aldığımız  tedbirlerin yerinde olduğunu göstermektedir.

5. Bu  vesile ile ilgili birimde büyük özveri ile çalışan hekim ve  hemşire  arkadaşlarıma teşekkürü borç sayarım

DR .RAMADAN KAMİLOĞLU
BAŞHEKİM

Bu haber toplam 1559 defa okunmuştur