1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “54 ülkede aktif çalışma yapacağız”
“54 ülkede aktif çalışma yapacağız”

“54 ülkede aktif çalışma yapacağız”

Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan, Kuzey Kıbrıs’a daha fazla ülkeden turist hasta gelmesine yönelik oluşturulan stratejik planla ilgili konuştu

A+A-

Kuzey Kıbrıs’a daha fazla ülkeden turist hasta gelmesine yönelik yeni stratejik plan hazırlandı. Sağlık alanında faaliyet gösteren devlet ve özel sektör kuruluşları, üniversiteler yanı sıra uluslararası paydaşların katılımı ile İstanbul’da gerçekleşen Sağlık Turizmi toplantısında bir araya gelen Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Onursal Başkanı Emin Çakmak ile Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Kurucu Başkanı Ahmet Savaşan, Kuzey Kıbrıs’a daha fazla ülkeden turist hasta gelmesine yönelik olarak yeni bir stratejik plan oluşturdu.

30 milyon turist sağlığı için başka ülkeye gidiyor
Dünya’da yılda 30 milyon kişinin şifa bulmak için ülkeleri dışına gittiğini ve bu sektördeki yıllık cironun 150 Milyar Dolara ulaştığını belirten Emin Çakmak, Sağlık Turizmi’nin, Tatil (Kitle) Turizmi’ne göre 5-6 kat daha fazla katma değer yarattığının altını çizdi.

54 ülkede aktif çalışma yapılacak
Türkiye’nin Sağlık Turizmi’ndeki hedefinin Dünya’da ilk beş ülke arasına girmek ve 2023 yılında da 20-25 Milyar Dolar gelir elde etmek olduğunu söyleyen Çakmak, Kuzey Kıbrıs’ın da Sağlık Turizmi’nde alternatif bir destinasyon olarak Dünya’da yerini alması ve gelirlerini de arttırması için uluslararası işbirliği ağının genişletileceğini belirtti. Çakmak bu amaçla 2016 yılında Dünya Konseyi’ne üye 54 ülke nezdinde aktif çalışmalar yapılacağını da sözlerine ekledi.

“Kamu ve özel sektör ayrımcılığı yapılmamalı”
Emin Çakmak, Kuzey Kıbrıs’ın coğrafi konumu, tarihi, turistik ve insani özellikleri, Dr. Suat İ. Günsel’in Dünya insanının hizmetine sunduğu YDÜ Hastanesi başta olmak üzere sayıları gün geçtikçe artan nitelikli hastaneleri ve klinikleri ile sağlık turizmi açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı. KKTC’de Sağlık Turizmi’nin gelişmesi için devletin denetleyici rol üstlenmesi gerektiğini de belirten Çakmak, Türkiye’de olduğu gibi kamu ve özel sektör ayrımcılığı yapmadan, bu alanın teşvik edilmesinin hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.

“Kuzey Kıbrıs gereken özelliklere sahip”
Kuzey Kıbrıs’ın, akıllı binalardan oluşan yüksek konforlu hastaneleri, son teknoloji cihazlar ile güncel bilgi kullanan uzman hekimleri, uluslararası akreditasyonları ile sunduğu fiyat avantajları sayesinde sağlık turizminde tercih edilmek için gereken bütün özelliklere sahip olduğunu vurgulayan Ahmet Savaşan, 4-5 saatlik uçuş mesafesinde yaşayan 1,5 milyar insanın Sağlık Turizmi açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Bakan Sucuoğlu’na bilgi verildi
Yeni stratejik plan kapsamında Dünya Sağlık Turizmi Konseyine üye ülkelerdeki yetmişten fazla network ofisin Kuzey Kıbrıs’a turist hasta göndermesi için aktif çalışma yapacağını belirten Savaşan, gelişmelerin Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu’na da aktarıldığını vurguladı.

Bu haber toplam 1393 defa okunmuştur