1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 5 yıl hapis yatacak!
5 yıl hapis yatacak!

5 yıl hapis yatacak!

Hırsızlık için geldiği ülkemizde 1 milyon 393 bin TL değerinde ziyenet eşyası ve nakit para çalan Cuma Çiçek’e Lefkoşa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti acımadı.

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, yaklaşık 4 yıl önce sahte kimlikle ülkeye gelerek hırsızlık yapan ve milyon TL değerinde ziynet eşyaları ile nakit para sirkat eden sanık Cuma Çiçek’i affetmeyerek, 5 yıl hapis cezası verdi. ‘Sadık Karaman’ adı altında birçok ilçede hırsızlık yaparak 1 milyon 393 bin TL değerinde ziynet eşyası çalan sanık Cuma Çiçek, ‘bina açma ve sirkat’ davalarından suçlu bulunarak mahkûm oldu. Başkanlığı’nda Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’den oluşan Ağır Ceza Heyeti, huzurundaki davada, İddia Makamı Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Ahmet Varol ve sanık şahsen hazır bulundu.

Mülkiyet Hakkına müdahale ağır bir suç
Heyet adına dava kararını Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi okudu. Yargıç, sanığın 2011 yılda bu suçları işleyerek ülkeden kaçtığını ve 2015 yılında geldiği zaman tespit edilerek tutuklandığını söyledi. ‘Bina açma’ suçunun 7 yıla kadar, ‘sirkat’ suçunun ise 5 yıla kadar hapislik cezası içerdiğini aktaran Yargıç Hüdaverdi, Mülkiyet Hakkı’na müdahale suçlarının ağır suç türleri arasında olduğunu vurguladı. Bu tür suçların ülkede yaygın olduğunu ve önlenmesinin kamu gereği olduğuna dikkat çeken Yargıç,  sanığın hapislik cezasının süresi belirlenirken tüm olguları göz önünde bulundurarak, oy birliğe ile sanık Cuma Çiçek’in 5 yıl hapislik cezasına çarptırıldığını açıkladı.

Bu haber toplam 2006 defa okunmuştur