1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 30 bin TL nakdi teminatı ödeyemedi…
30 bin TL nakdi teminatı ödeyemedi…

30 bin TL nakdi teminatı ödeyemedi…

Kumyalı’da 15 yaşındaki kızın ırzına geçtiği iddia edilen 31 yaşındaki zanlı İ.D dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı…

A+A-

 

 

Gamze BAYKUR

Kumyalı köyünde 15 yaşındaki Z.Ö’nün ırzına geçtiği iddia edilen 31 yaşındaki zanlı İ.D, almış olduğu tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “13 yaşından büyük 16 yaşından küçük kızın ırzına geçme”, “Vahim zarar” ve “Alıkoyma” suçlamalarıyla mahkemeye çıkarılan ve tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanan zanlı, teminat şartlarını yerine getiremediği için 3 ayı geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

Tahkikat tamamlandı…
Meselenin tahkikat memuru Polis Çavuşu Durmuş Emiroğlu, zanlının 2014 yılı Eylül ayı içerisinde 15 yaşındaki Z.Ö’yü arabasına bindirip kendi evine götürdüğünü ve müştekinin ırzına geçtiğini açıkladı. Emiroğlu, akabinde müştekinin ailesinin olayı 3 ay sonra öğrendiğini belirterek, olayın 12 Aralık tarihinde polise intikal ettiğini söyledi. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Emiroğlu, 2008 yılında KKTC vatandaşı olan ve KKTC’de iş dışında bağlantısı bulunmayan zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Teminat şartlarını yerine getiremedi…
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlının işlemiş olduğu suçların hayli ağır suçlar olduğunu ve müebbet hapis gerektiren suçlar olduğunu belirtti. Toroslu, böylesine ciddi bir suçtan mahkeme huzuruna gelen zanlının ciddi ve etkin bir teminata bağlanması gerektiği kanaatine verdiğini belirterek, zanlının kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine, 30 bin TL nakdi teminat ödemesine ve 2 KKTC vatandaşının 100’er bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi. Toroslu, zanlının teminat şartlarını yerine getirememesi halinde ise 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine emir verdi. Zanlı ise teminat şartlarını yerine getiremeyerek 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

Bu haber toplam 1563 defa okunmuştur