1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı
30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı

ayram vesilesi ile ilk tören Lefkoşa Atatürk Anıtı önünde düzenlendi. Törenin ardından Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda resmi geçit yapıldı.

A+A-

 

30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerle kutlandı. Bayram vesilesi ile ilk tören Lefkoşa Atatürk Anıtı önünde düzenlendi. Törenin ardından Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda resmi geçit yapıldı.

Saat 09.30’da Atatürk Anıtı önünde başlayan törene, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Hüseyin Özgürgün, 2. Cumhurbaşkanı ve Ana Muhalefet Partisi Başkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ömer Paç, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, 28.Tümen Komutanı Tuğgeneral Faruk Yıldırım, 39. Tümen Komutanı Tuğgeneral Erdal Şener, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, bazı bakanlar, milletvekilleri, askeri ve sivil yetkililer ile dernek ve kurum kuruluş temsilcileri katıldı.

Tören, anıta çelenk sunulmasıyla başladı, saygı marşı ve saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.

Tören, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ömer Paç’ın Anıt Özet Defteri’ni imzalamasıyla sona erdi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı anıt özel defterine şunları yazdı:

“Aziz Atatürk,

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. Yılında seni bir kez daha saygıyla anıyoruz. Bu büyük zaferden sonra kuruluşunu sağladığın Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak ilerlemesi ve çağdaş uygarlık hedefine ulaşması, biz Kıbrıslı Türklerin de hem en büyük temennisi hem de güvencesidir.
Türkiye Cumhuriyeti içinde bulunduğu sıkıntılı dönemi, demokrasi ve hukuk çerçevesinde elbette aşacak ve parlak bir geleceğe doğru gelişimini sürdürecektir.

Bu inançla bir kez daha seni saygı ve özlemle anıyoruz” Bayram dolayısı ile gün içerisinde başka etkinlikler de gerçekleştirildi.

(TAK)

Bu haber toplam 1503 defa okunmuştur