1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 3 sanığa 3’er yıl ceza
3 sanığa  3’er yıl ceza

3 sanığa 3’er yıl ceza

2013’de polis işbirliğiyle sahte kaza raporu hazırlayıp sigorta şirketlerinden yolsuzlukla para kopartan polis memuru, kaportacı ve sigortacı bu kez ‘kara para aklamaktan’ ceza aldı.

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa ve Girne’de 2013’de polis işbirliğiyle sahte kaza raporu hazırlayıp sigorta şirketlerinden yolsuzlukla para kopartan polis memuru, kaportacı ve sigortacı bu kez ‘kara para aklama’ suçundan 3 yıl hapis cezası aldı.. Aynı meseleye bağlı olarak sanıklar, ‘Suç Gelirinin Aklanmasının Önlenmesi Yasası’na aykırı davranmaktan dolayı suçlu bulunup mahkum oldu.
Başkanlığı’nda Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’den oluşan Ağır Ceza Heyeti huzurunda görüşülen davada, İddia Makamı Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Ahmet Varol ve sanıkların avukatları mahkemede hazır bulundu. Heyet her üç sanığın davalarını ayrı şekilde görerek karara bağladı.

Kararları, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi okudu. Mahkeme heyeti sanıklardan İsmail Güney’i olmamış bir kazayı olmuş gibi gösterip, adına çek defteri bulunmayan bir şahıs adına çek çıkarak zimmetine 50 bin TL para geçirerek suç gelirini aklamaya çalışmaktan suçlu buldu. Sanık 2 eski polis memuru Namık Ceylangüden ise bahse konu sahte kazayı, polis kayıtlarında olmuş gibi gösterip sanık İsmail Güney’in 50 bin TL’yi temin etmesine yardımcı olarak, bunun karşılığında 2 bin TL almaktan dolayı suçlu bulundu. Diğer sanık Tafin Güçlü ise olmamış bir kazayı olmuş gibi gösterip, söz konusu sigorta şirketten 55 bin TL temin edip, bu paranın 27 bin 500 TL’sini zimmetine geçirmek suçundan mahkum edildi.

Heyet, ‘Organize Suçlar’ın 10 yıl içinde ülkemizde yasallaştığını ve bu suçun ciddi bir suçolduğunu aktaran Mahkeme Heyeti, sanıkların işlemiş oldukları suçun vahametine değindi. Üç sanığın da daha önceden sabıkasız oluşları, ailevi ve kişisel durumlarını değerlendiren Heyet, her üç sanığa da ayrı ayrı karar okuyup 3’er yıl hapis cezası verdi. Sanıklar dün itibariyle cezalarını çekmeye başlayacak. Ancak her üç sanık ‘Sahte davranışla kayıt temini’, ‘Sahte belgeyi tedavüle sürme’, ‘Sahtekarlıkla para temini ‘ ve ‘Amme fesatçılığı’ davalarından suçlu bulunarak 4 yıla hapis cezası almıştı.

Bu haber toplam 1870 defa okunmuştur