1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 3 milyon TL’lik soygun davası
3 milyon TL’lik soygun davası

3 milyon TL’lik soygun davası

3 milyon TL’lik soygun davasında Tahkikat Subayı’nın şahadeti tamamlandı: “Aranan R.F soygunu kendilerinin işlediğini bana söyledi”

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa-Güzelyurt anayolu üzerinde 24 Temmuz 2014’de meydana gelen silahlı soygun olayı ile ilgili hükümsüz tutuklu bulunan sanık B.Ç ile ilgili cinayet davası sürerken, duruşma içinde duruşmanın kararı verildi. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, sanığın ikinci ifadesinin ‘aç ve susuz, güneş altında bırakılarak’ ifadenin alındığı iddiasını reddederek, ifadenin yargıç kaidelerine uygun alındığını açıkladı.
Öte yandan şahdetine devam edine tahkikat subayı, 7 Ağustos 2014 tarihinde soygun olayıyla ilgili aranmakta olan R.F ile telefonda görüştüğünü belirten Numan Örü, R.F’nin kendisinde soygunu, sanığın abisi M.Ç ile birlikte yaptığını söylediğini açıkladı.
Başkanlığı’nda Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’den oluşan Ağır Ceza Heyeti’nin baktığı davada İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Aliye Özçınar ve sanık B.Ç’yi temsilen Avukat Menteş Aziz hazır bulundu.

Gönüllü ifade okundu
Heyetin duruşma içerisinde duruşma kararını açıklamasının ardından soygun davası görüşülmeye devam etti, meselenin tahkikat subayı Müfettiş Numan Örü şahadetini sürdürdü.
Baş Müfettiş Örü, sanık B.Ç’nin verdiği ve emare olarak kaydedilen ifadesini okuyarak tahkikat sürecinde yaptıklarını mahkemeye anlattı. Numan Örü, sanığın ifadesini emare 128 olarak mahkeme ibraz etti.

“Yangını sanık çıkardı”
Sanığın ifadesinde şuanda soygun suçundan aranmakta olan R.F’nin Kalkanlı’daki Ormanlık alanı ateşe vermesi için direktif verdiğini öğrendiğini, sanığın saat 6:20 sıralarında ormanlık alanı ateşe vererek, oradan ayrıldığını aktardı. Yangın meselesinden sonra soygun soruşturmasını da birlikte yürüttüğünü aktaran Numan Örü, sanığın soygun günü arabayla gittiği güzergahlarla ilgili mahkemeye bilgi verdi. Numan Örü, soygun olayında kullanılan ve sanık B.Ç’nin abisi olan M.Ç’nin tasarrufundaki EC 929 plakalı Mercedes marka aracın anahtarlarını Mahkemeye emare olarak ibraz etti.

“R.F telefonda soygunu işlediğini söyledi”
7 Ağustos 2014 tarihinde soygun olayıyla ilgili aranmakta olan R.F ile telefonda görüştüğünü ve yurt dışında olduğunu öğrendiğini belirten Numan Örü, R.F’nin kendisinde soygunu, sanığın abisi M.Ç ile birlikte yaptığını ve olayda kullanılan eşya ve tabancaların M.Ç tarafından tedarik edildiğini söylediğini aktardı. Sanık B.Ç’nin tasarrufunda söz konusu tabancaların olmadığını da dile getirdi. Numan Örü, iddia makamından sonra Avukat tarafından da sorgulandı. Örü, avukatın sorularını yanıtladıktan sonra şahadetini tamamladı.

Olayda kullanılan aracı gören tanık dinlendi
Daha sonra iddia makamının 36’ıncı tanığı olarak Bostancı’da sakin isminin baş harfleri Ö.A olan tanık şahadet verdi. Ö.A., 24 Temmuz günü sabah 06:20 raddelerinde Bostancı’dan Güneşköy istikametine gittiği bir esnada, önünden camları siyah olan lacivert renkli bir araç gördüğünü söyledi. Soygun olayından sonra televizyonda bahse konu aracı gördüğünü, bunun üzerine polise bilgi verdiğini aktaran Ö.A, söz konusu aracın fotoğrafını mahkemede emare olan albümden gösterdi.
Ağır Ceza Heyeti Başkanı Ömer Güran, mesai bitimine az bir süre kalması nedeniyle iddia makamının tanıklarını dinlemek üzere duruşmayı 30 Mart Pazartesi günü saat 12:00’ye tehir etti.

Bu haber toplam 1845 defa okunmuştur