1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 3 gr uyuşturucuya 1 yıl hapis
3 gr uyuşturucuya 1 yıl hapis

3 gr uyuşturucuya 1 yıl hapis

  Gamze PİR BAYKUR Mağusa’da 2015 yılı Haziran ayı içerisinde 250 TL...

A+A-

 

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa’da 2015 yılı Haziran ayı içerisinde 250 TL karşılığında 3 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde alarak tasarrufunda bulunduran sanık Ömer Küpeli, dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “Kanunsuz uyuşturucu madde alma” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” davalarından yargılanarak suçlu bulunan sanık Küpeli 1 ayı hapis cezasına mahkum edildi.

250 TL karşılığında 3 gr uyuşturucu almıştı...

Sanık Ömer Küpeli, 2 Haziran 2015 tarihinde, daha önceden uyuşturucu sattığını bildiği zenci bir kişinin yanına giderek uyuşturucu madde istemiş ve 250 TL karşılığında 3 gram Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde satın alarak bir kısmını içmiş, geriye kalanını ise cebine saklamıştı. Sanık Küpeli’nin tasarrufunda uyuşturucu madde olduğunu öğrenen Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri sanık Küpeli’yi bir alışveriş merkezinde tespit etmiş ve üzerinde yapılan aramada bir miktar uyuşturucu madde bulmuştu.

Mesutoğlu: “Kullanıcıların psikolojik dengesini bozar...”

Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Mesut Mesutoğlu, sanık Ömer Küpeli’yi aleyhine getirilen davalardan suçlu bularak mahkum ettiğini açıkladı. Uyuşturucu suçlarının ağır suçlar arasında yer alan ciddi ve vahim suçlardan olduğunu dile getiren Mesutoğlu, sanığın tasarrufunda bulunan Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu maddenin toplumumuzda en yaygın uyuşturucu türlerinden olduğunu ve kullanıcıları bağımlı hale getirerek psikolojik dengesini bozduğunun altını çizdi. Sanık Küpeli’nin benzeri sabıkası olduğunu anımsatan Mesutoğlu, sanığın 2014 yılında 8 ay, 2013 yılında ise 1 yıl hapis cezasına mahkum edildiğini ifade etti. Sanık Küpeli’nin daha önce uyuşturucu madde tasarrufu ve uyuşturucu madde verme suçlarından dolayı mahkum olduğunu yineleyen Mesutoğlu, sanığın ıslah olacağı yerde ısrarla ayni suçları işlemeye devam ettiğini belirtti. Mesutoğlu, konu suçları tesadüfen değil, planlı, programlı, yasaları ve insan sağlığını hiçe sayarak işleyen sanık Küpeli’yi 1 yıl hapis cezasına mahkum ettiğini açıkladı.

Bu haber toplam 1225 defa okunmuştur