1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 20 Ekim Dünya Kontrolörler Günü…
20 Ekim Dünya Kontrolörler Günü…

20 Ekim Dünya Kontrolörler Günü…

Kapısız: “Kontrolörlerin yasal statüleri ve çalışma koşullarıyla ilgili sorunlar sürüyor”

A+A-

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTKS) Başkanı Cem Kapısız, hava trafik kontrolörlerinin açlık sınırının altında yaşamaya mahkum edildiklerini iddia ederek, yasal statüleri ve çalışma koşullarıyla ilgili sorunlarının devam ettiğini kaydetti.

Kapısız 20 Ekim Dünya Kontrolörler Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, Sivil Havacılık Dairesi ve özellikle Hava Trafik Kontrol Şubesi’nin hizmet anlamında uluslararası arenaya açılan tek kapı olduğunu ifade etti.

Kapısız hava trafik kontrolörleri olarak tüm tanınmazlıklara rağmen verdikleri hizmetler ve mücadeleler sonucu, Kıbrıs’ın üzerinden kıtalararası transit geçiş yapan, yabancı havayolu şirketleri tarafından tercih edilmenin ve Ercan hava sahasının güvenilirliğini tüm uluslararası havayolu şirketlerine kabullendirmenin haklı gururunu yaşarken, bir yandan da yıllardır yönetenler tarafından mesleklerine gereken saygı ve hassasiyetin verilmemesinin burukluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Hava trafik kontrolörlerinin sorunlarına değinen Kapısız sorunların çözümü konusunda en kısa zamanda ortak bir anlayış çerçevesinde hükümetle uzlaşmak için sabırla beklediklerini ifade etti.

Kapısız 20 Ekim Dünya Kontrolörler Günü dolayısıyla tüm kontrolörlerin günün kutladı, tüm havayolu şirketleri ve pilotlarına, şirket temsilcilerine ve sendikal mücadelede yanlarında olan Türk-Sen Federasyonu’na verdikleri destek için teşekkür etti.

(tak)

Bu haber toplam 1609 defa okunmuştur