1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 2 tutuklu, 1 kişi aranıyor!
2 tutuklu, 1 kişi aranıyor!

2 tutuklu, 1 kişi aranıyor!

Kiralık araçta ve iki evde yapılan aramada yarım gram ağırlığında Sentetik Cannabionid (Bonzai) türü uyuşturucu ele geçirildi

A+A-

Didem MENTEŞ

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme ekipleri önceki gün Mağusa-Lefkoşa anayolu üzerinde şüpheli gördüğü bir araçta yaptığı aramada uyuşturucu madde ele geçirdi. Aracın içerisinde bulunan 2 kişi şüpheli görülerek tutuklanırken, zanlıların tasarrufunda ve evlerinde yapılan aramada da yarım grama yakın Sentetik Cannabionid (Bonzai) türü uyuşturucu madde ele geçirildiği iddia edildi.

Olayla ilgili tutuklanan Arap asıllı 24 yaşındaki M.T. ve 23 yaşındaki A.M.A.M dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde nöbetçi yargıç huzuruna çıkarıldı. Yargıç Zehra Bilgeç, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada Savcı Gözde Çeliker ve zanlılar şahsen mahkemede hazır bulundu. Savcı Çeliker, meseleyle ilgili olarak Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Mehmet Sevinç’i mahkemeye tanık olarak dinletti.

Kaçmaya çalıştı!

Sevinç, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı. Sevinç, 28 Mayıs 2016 tarihinde saat 18:40 raddelerinde narkotik ekiplerince Mağusa Lefkoşa anayolu üzerinde sol kenarda park halinde duran NSZ 471 Z plkalı aracın şüpheli görülmesi üzerine arama yapıldığını söyledi. Yapılan aramada araç içerisinde bulunan 1 adet tütünle karışık Sentetik Cannabionid türü olduğuna inanılan elle sarılı sigarayı almak isteyen şoför koltuğundaki zanlı M.T.’nin  makul kuvvet kullanılarak etkisiz hale getirildiğini söyleyen Sevinç, o esnada zanlı M.A.M.A’nın da kaçmaya çalıştığını ve makul kuvvet kullanılarak etkisiz hale getirildiğini aktardı.

Evde ve arabada

Akabinde araçta yapılan aramada sol koltuğun yanında, beyaz renk kağıda sarılı yaklaşık 5 gram ağırlığında Sentetik Cannabionid türü olduğuna inanılan uyuşturucu maddenin bulunarak emare alındığını belirten Sevinç, bilahare zanlıların tutuklandığını kaydetti. Mehmet Sevinç, ardından zanlı M.T.’nin evinde bir arama yapıldığını, aramada banko üzerinde 1 adet Sentetik Cannabionid türü uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan beyaz renk kağıt, ayakkabı dolabı içerisinde naylona sarılı yarım gram ağırlığında Sentetik Cannabionid ve 30 gram ağırlığında da aynı tür uyuşturucu maddenin bulunarak emare alındığını aktardı.

Uyuşturucuyu aranan bir şahıstan aldılar

Sevinç, zanlı M.A.M.A.’nın ikametgahında da bir arama yapıldığını, yapılan aramada zanlıya ait mavi montun sol ön cebinde beyan renk kağıda sarılı yaklaşık 2 gram ağırlığında Sentetik Cannabionid türü uyuşturucu bulunarak emare alındığını dile getirdi. Zanlı M.A.M.A.’dan temin edilen gönüllü ifadesinde ikametgahında bulunan söz konusu uyuşturucuyu, diğer bir uyuşturucu meselesiyle de ilgili olan ve halen daha aranan zanlı 3’den 27 Mayıs tarihinde aldığını söylediğini aktardı. Zanlı M.A.M.A’nın kiralık aracın içinde bulunan uyuşturucu maddeyi zanlı M.T.’nin getirdiğini ve araçta bulunan sigarayı da zanlıların birlikte içeceklerini öğrendiklerini kaydetti.

3 gün tutukluluk

Meseleyle ilgili tahkikatın henüz yeni başladığını, alınması gereken ifadeler ve bulunması gereken emareler olduğunu söyleyen Mehmet Sevinç, olayla bağlantılı olarak 1 kişinin de aranmakta olduğunu ifade etti. Sevinç, zanlıların serbest kalması halinde soruşturmaya etki edebilecekleri gerekçesiyle 3 gün süreyle tutuklu kalmalarını talep etti.
Zanlılar, polis memurunun tutukluluk talebine itiraz etmedi. Yargıç Zehra Bilgeç de huzurunda yapılan tüm beyanları değerlendirerek, tahkikatın henüz yeni başladığına vurgu yaptı. Yargıç, olayla bağlantılı aranan bir şahıs olduğunu, alınması gereken ifadeler ve bulunması gereken emareler olduğu gerekçesiyle zanlılar M.T. ve M.A.M.A’nın 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 1188 defa okunmuştur