1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 2’si tutuklu, 1’i tutuksuz yargılanacak…
2’si tutuklu, 1’i tutuksuz yargılanacak…

2’si tutuklu, 1’i tutuksuz yargılanacak…

Sahte banknotları KKTC piyasasına sürerek sahtekarlıkla mal ve para temin eden kardeşler dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı…

A+A-

 

KKTC piyasasına bir çok sahte banknot sürerek sahtekarlıkla mal ve para temin eden zanlı Tülay Bal, Abdulmutallip Bal ve Alev Alas, almış oldukları tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Sahte banknotları tedavüle sürme” ve “Sahtekarlıkla mal ve para temin etme” suçlamasıyla dün yeniden mahkeme huzuruna çıkarılan zanlı Tülay Bal ile Abdulmutallip Bal 2 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilirken, zanlı Alev Alas tutuksuz yargılanmak üzere teminatla serbest kaldı.

İlk suçları değil…
Olayın tahkikat memuru Mehmet Kortaç, zanlı Tülay Bal’ın 14 Mart tarihinde sahte olduğunu bildiği 50 adet 200 TL’lik sahte banknotla KKTC’ye gelerek zanlı Abdulmutallip Bal ve Alev Alas ile birlikte 15-20 Mart tarihleri arasında konu sahte banknotları Lefkoşa, Güzelyurt, Girne, Boğaz, Değirmenlik, Alayköy, Gaziköy ve Mağusa’da tedavüle sürerek sahtekarlıkla mal ve para temin ettiklerini açıkladı. Zanlıların 27 Mart tarihinde Güzelyurt polisi tarafından tespit edilerek tutuklandığını belirten Kortaç, zanlı Tülay Bal’ın tasarrufunda 11 adet sahte para, zanlı Alev Alas’ın ise çantasında ve tasarrufunda 3 adet sahte para ile sahtekarlıkla temin ettikleri 4 bin 890 TL para üstü bulunduğunu açıkladı. Kortaç, ayrıca yürütülen tahkikat neticesinde zanlı Tülay Bal’ın 2012 yılı Aralık ayı içerisinde yine Türkiye’den sahte olduğunu bildiği 200 TL’lik sahte banknotları KKTC’ye getirerek tedavüle sürdüğünün tespit edildiğini belirtti. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Kortaç, zanlı Tülay Bal ile Abdulmutallip Bal’ın 3 ayı geçmemek şartı ile cezaevine gönderilmesini, zanlı Alev Alas’ın ise uygun bir teminata bağlanarak serbest bırakılmasını talep etti.

2’si cezaevine gönderildi…
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Banu Soyer, zanlı Tülay Bal ile Abdulmutallip Bal’ın tutuklu yargılanmak üzere 2 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine emir verdi. Soyer, zanlı Alev Alas’ın ise pasaport ve seyahat belgelerinin polise teslim edilerek KKTC dışına çıkışının men edilmesine, 10 bin TL nakdi teminat ödemesine, 2 KKTC vatandaşının 50’şer bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmasına emir verdi.
(Gamze Baykur)

Bu haber toplam 2527 defa okunmuştur