1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 2 farklı meseleden aranıyordu
2 farklı meseleden aranıyordu

2 farklı meseleden aranıyordu

2 farklı ‘uyuşturucu’ meselesinden dolayı aranan M. K, önceki gün Boğaz’da tespit edilerek gözaltına alındı. Zanlının arandığı dönemde askeri yasak bölgeyi ihlal ederek Yiğitler Burcu’na geçtiği tespit edildi

A+A-

Ayşe GÜLER

Temmuz ve Eylül aylarında yaşanan 2 farklı ‘uyuşturucu’ meseleleri nedeniyle aranan M. K, önceki gün Boğaz’da tespit edilerek gözaltına alındı.

Dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı hakkında 3 gün tutukluluk kararı alındı.

Zanlının arandığı dönemde birinci derece askeri yasak bölgeyi ihlal ederek Yiğitler Burcu’na geçtiğini de polis tarafından tespit edildi.

Polis, zanlının tasarrufunda bulunan cep telefonunun dökümlerinin gelmesini bekliyor.

Polis Çavuşu Karam şahadet verdi

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Meltem Dündar huzurunda görüşülen duruşmada İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Yardımcısı İbrahim Ruso, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’ne görevli polis çavuşu Erkan Karam’ı tanık olarak dinletti.

Polis çavuşu Karam, yeminli şahadet vererek, olayla ilgili bulguları aktardı.

Karam, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme ekipleri tarafından Lefkoşa’da 3 Eylül 2015 tarihinde düzenlenen operasyon sonucunda H.E ile E.K’nin 596 gr 240 mg sentetik cannobionid (bonzai) türü uyuşturucu maddenin bulunarak emare alındığını kaydetti.

Mesele ile ilgili ele geçirilen maddenin zanlı M.K tarafından Güney Kıbrıs’ta sınırları belirleyen tellere bıraktığını iki şahsa bildirdiğini dile getiren Karam, söz konusu uyuşturucu maddenin E.K tarafından alınarak H.E’ye verildiğinin tespit edildiğini, olayla ilgili zanlının arandığını ifade etti.

Boğaz’da tespit edildi

Karam, zanlının önceki gün saat 22:00 sıralarında Boğaz’da tespit edilerek gözaltına alındığını dile getirerek, zanlı üzerinde yapılan aramada 1 adet Nokia marka cep telefonu ve 1 adet de sim kartın tespit ederek emare olarak alındığını söyledi.

Başka bir meseleden de aranıyordu

Öte yandan 21 Temmuz 2015’te M.K’nin tasarrufunda ele geçirilen 1 gram 76 mg sentetik cannobionid (bonzai) türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddeyi de zanlı M.K’den aldığının belirlendiğini aktaran Karam, zanlının 2014 yılında da benzer suçlarının bulunduğunu kaydetti.

Karam, zanlının bu mesele ile ilgili de arandığını belirtti.

Telefon dökümleri bekleniyor, kamera görüntüleri incelenecek

3 Eylül 2015’te yaşanan olay ile ilgili kamera görüntülerinin inceleneceğini dile getiren Karam, bununla birlikte ele geçirilen cep telefonunun dökümlerine yönelik ilgili şirkete dün yazı yazıldığını söyledi.

Karam,telefon dökümlerinin soruşturmadaki önemine değinerek, başka bir suç ortağı olup olmadığının da ortaya çıkabileceğini belirtti.

Tahkikat yeni başladı, 3 gün tutukluluk

Olayla ilgili tahkikatın yeni başladığına işaret eden Karam, zanlının tahkikatın selameti açısından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlı avukatı, polisin talep ettiği 3 günlük tutukluluk süresine itirazda bulunmadı.
Mahkemede aktarılan olgular ışığında Yargıç Meltem Dündar, zanlının 3 gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 2037 defa okunmuştur