1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 2 ay cezaevine
2 ay cezaevine

2 ay cezaevine

Girne’de güpegündüz meydana gelen bıçaklı soygun girişimi soruşturması tamamlandı

A+A-

Didem MENTEŞ

Girne’de 24 Ağustos sabah meydana gelen ‘bıçaklı’ soygun girişimiyle ilgili poliste tutku bulunan zanlılar hakkındaki soruşturma tamamlanarak, 2 ay Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.
Sokak ortasında Bektaş Gıda Market’in muhasebe sorumlusu Zehra Özay’ın boğazına bıçak dayayarak çantasında bulunan 160 bin TL nakit parayı zorla almaya çalıştığı iddia edilen zanlı N.K. ve suç ortakları olduğu ileri sürülen zanlılar O.Ç. ve H.S.Y. dün yeniden Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak teminata bağlandı.

Davalar
Ceza Davaları Kıdemli Yargıcı Fügen Ulutekin, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada Kıdemli Savcı Erdinç Akyener ve zanlı şahsen hazır bulundu. Savcı Akyener, meseleyle ilgili olarak tahkikat sorumlusu Mustafa Özmüezzin’i mahkemeye tanık olarak dinletti. Özmüezzin, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı.
Polis memuru Özmüezzin, üç zanlının ‘soyguna teşebbüs’ ve ‘ağır bir cürüm işlemek amacıyla gizli ittifak kurma’, ayrıca zanlı N.K.’nin ‘ciddi darp’ ve ‘kanunsuz bıçak taşıma’ suçlarıyla bağlantılı olarak tutuklandıklarını açıkladı.

Soruşturma tamamlandı
Özmüezzin, 24 Ağustos’ta meydana gelen olayla ilgili olarak zanlı N.K ve O.Ç.’nin Alayköy’de, anlı H.Y.S.’ni ise Lefkoşa’daki ikametgahında tespit edilerek tutuklandığını hatırlattı. Olayda kullanılan kar maskesi ve eldivenlerin emare olarak alındığını da aktaran Mustafa Özmüezzin, zanlılar hakkında başlatılan soruşturmanın tamamlandığını açıkladı. Zanlıların KKTC vatandaşı olduğunu ve yurt dışına kaçma ihtimallerinin de olabileceğine vurgu yapan polis memuru, zanlıların davalarında hazır bunması için uygun bir teminat bağlanmalarını talep etti.

2 ay cezaevi
Savcı Erdinç Akyener, söz konusu meselenin olduk ciddi olup, Ağır Ceza Mahkemesi’ni kapsadığını belirterek, zanlıların yargılanmaktan kaçma ihtimallerine karşı, davalarında hazır bulununcaya kadar 2 ayı geçmeyen bir süre cezaevine gönderilmelerini talep etti.
Bunun üzerine yapılan tüm beyanları değerlendiren Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin, zanlılar aleyhine başlatılan ‘soyguna teşebbüs’,‘ağır bir cürüm işlemek amacıyla gizli ittifak kurma’, ‘ciddi darp’ ve ‘kanunsuz bıçak taşıma’ soruşturmasının tamamlandığını söyledi. Zanlıların yargılanmaktan kaçmamaları ve davalarında hazır bulunmaları için 2 ayı aşmayan bir süre Lefkoşa Merkezi Cezaevi’ne gönderilmelerine emir verdi.

Bu haber toplam 2084 defa okunmuştur