1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 2 adet tabanca ve 227 adet mermi!
2 adet tabanca ve 227 adet mermi!

2 adet tabanca ve 227 adet mermi!

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri, Gönyeli’de A.A’nın ikametgahında arama yaptı

A+A-

Ayşe GÜLER

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri, Gönyeli’de A.A’nın ikametgahında 1 adet ithali yasaklanmış kuru sıkı tabanca ve 2 adet mermisiyle birlikte Mağusa'da sakin Mustafa Onbaşı adına kayıtlı ,1 adet kalibrelik hava tabancası ve 225 adet mermi ele geçirdi.

Olayla ilgili A.A, ‘ithali yasaklanmış ateşli silah tasarrufu’, ‘adına tescil edilmemiş hava tabancası ve patlayıcı madde tasarrufu’ suçlamasıyla tutuklanarak, dün mahkemeye çıkarıldı.
Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı aleyhinde 3 gün tutukluluk kararı alındı.
Zanlı aleyhinde 3 günlük tutukluluk kararının alınmasının ardından eşi, mahkeme salonunda gözyaşlarına boğuldu.

Daşgın, şahadet verdi
Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Ömer Daşgın, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili bulguları aktardı.

Polis memuru Daşgın, zanlının 22 Ekim tarihinde Gönyeli’de, Şeyh Sokak adresinde sakin A.A’nın ikametgahında Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri tarafından 19:30 - 20:45 saatleri arasında arama yapıldığını söyledi.
Yapılan aramada söz konusu evin yatak odası içerisinde 1 adet COMBAT-PP marka, 9 mm çapında ithali yasaklanmış kuru sıkı tabanca ve 2 adet mermisinin tespit edildiğini dile getiren Daşgın, zanlı adına tescil edilmemiş Mağusa'da sakin Mustafa Onbaşı adına kayıtlı ,Sarsılmaz marka Rambo-1 model kalibrelik hava tabancası ve 225 adet mermisini de kanunsuz olarak tasarrufunda bulundurduğunu belirlendiğini aktardı.

Tabancalar ve mermiler balistik incelemeye…
Daşgın, zanlının suçüstü gereği tutuklandığını dile getirerek, konu tabancalar ile birlikte 2 adet kuru sıkı mermi ve 225 adet hava tabancası mermisinin de emare olarak alındığını söyledi.
Soruşturma kapsamında ele geçirilen tabancalar ve 2 adet kuru sıkı merminin balistik incelemesinin henüz yapılmadığına değinen Daşgın, zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

3 gün tutuklu kalacak
Mahkemede aktarılan olgular ışığında zanlı, talep edilen tutukluluk süresine itiraz etmedi.
Lefkoşa Kaza Mahkemesi yargıcı da zanlının tahkikatın selameti açısından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 3273 defa okunmuştur