1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 18 ay hapis cezası
18 ay hapis cezası

18 ay hapis cezası

Lefkoşa’da 2014 Haziran ayında 15 yaşındaki kız çocuğuyla cinsel ilişkiye girerek, Yeni Ceza Yasası’na göre ‘tecavüz’ suçu işleyen Ramazan Aslan isimli sanık, 12 davadan yargılanarak suçlu bulundu.

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa’da 2014 Haziran ayında 15 yaşındaki kız çocuğuyla cinsel ilişkiye girerek, ‘tecavüz’ suçu işleyen Ramazan Aslan isimli sanık, 18 ay hapis cezasına çarptırıldı. Arkadaşlık ilişkisi kurduğu ve olay zamanı 15 yaşında olan N.K isimli kız çocuğuyla ilişkiye giren ve Yeni Ceza Yasası’na göre ‘tecavüzde bulunan’ sanık dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. ‘Ailesinin izni olmadan 15 yaşındaki kız çocuğunu kaçırıp alı koymak’ ve ‘cinsel temasta bulunmak’ suçları başta olmak üzere 12 davadan yargılanan 20 yaşındaki Ramazan Aslan, suçlu bulunarak mahkum oldu.

12 dava
Başkanlığı’nda Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’den oluşan Ağır Ceza Heyeti, huzurunda görüşülen davada, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davayı yürüten Kıdemli Savcı Ahmet Varol ve sanığı temsilen Avukatı mahkemede hazır bulundu. Heyet adına dava kararını Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı okudu. Esendağlı, sanığı kendi ikrarı ve İddia Makamının ileri sürdüğü olgular ve emareler ışığında aleyhine getirilen davalardan suçlu bulup mahkum edildiğini açıkladı. Esendağlı, sanık aleyhine 12 dava getirildiğini ve bunlarla ilgili olguları aktardı.

Kız dönmedi olay ortaya çıktı
Melek Esendağlı, 27 Haziran 2014’de müşteki kızın yuvadan çıkarak, halasını ziyaret etmek amacıyla çıktığını ancak dönmesi gereken vakitte dönmediği için soruşturma başlatıldığını söyledi. Kızın sanıkla birlikte Çağlayan Parkı’nda buluştuğunu ve oradan sanığın evine giderek cinsel ilişkiye girdiklerini aktardı. Bu olayım birkaç kez tekrarlandığını söyleyen Yargıç, soruşturma kapsamında sanığın tespit edilerek tutuklandığını ve 7 Temmuz 2014 tarihinden beri Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu olarak bulunduğunu belirtti.

Yargıç: “Toplum bu suçlardan rahatsız”
Sanığın eğitim ve ekonomik düzeyinin düşük bir kişi olduğunu, işlemiş olduğu suçun vahametinin farkında olmadığına dikkat çeken Yargıç, bahse konu kız çocuğunun da bu olayda katkısal payı bulunduğunu da ifade etti. Bu tür olayların hayli ciddi ve toplum tarafından vahametle karşılanan suç türleri arasında olduğunu aktaran Yargıç, bu tür suçlara toplumun güvenliği için de ciddi ve ibret verici cezalar verilmesi gerektiğini vurguladı. Kişilerin Korunma Hakkı Yasası’na değinerek, kamu menfaatinin önemine vurgu yapan Melek Esendağlı, sanık Ramzan Aslan’ın aleyhine ve lehine olan durumları değerlendirerek oy birliğiyle 18 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verildiğini açıkladı.

------------------------------------------------------------------

İsim benzerliği mağdur etti!

Bu arada Güzelyurt bölgesinde Yukarı Bostancı’da ikamet eden CTP Örgüt Başkanı Ramazan Aslan, sim benzerliği nedeniyle sıkıntı yaşadığını dile getirdi. YENİDÜZEN’e ulaşan Ramazan Aslan, dün Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘tecavüz’ suçundan yargılanarak mahkum olan 20 yaşındaki Ramazan Aslan ile isim benzerliği nedeniyle mağdur olduğunu belirterek, söz konusu olayla bir bağlantısı olmadığını dile getirdi.

Bu haber toplam 1968 defa okunmuştur