1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 112 ambulans ağı yeniden yapılandırılıyor
112 ambulans ağı yeniden yapılandırılıyor

112 ambulans ağı yeniden yapılandırılıyor

112 Ambulans Ağının Yeniden Yapılandırılması Projesi kapsamında Tatlısu ve Çamlıbel’e 112 Ambulans Merkezi kurulması da hedefleniyor.

A+A-

 

Sağlık Bakanlığı, 112 ambulans ağının yeniden yapılandırılması için çalışma başlattı. 112 Ambulans Ağının Yeniden Yapılandırılması Projesi kapsamında Tatlısu ve Çamlıbel’e 112 Ambulans Merkezi kurulması da hedefleniyor.

Konuyla ilgili bugün Sağlık Bakanlığı’nda basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, amaçlarının etkin ve hızlı çalışan bir mekanizma oluşturmak olduğunu dile getirdi.

Acil sağlık hizmetlerinin hükümetin öncelik verdiği konulardan olduğunu belirten Gülle, bu alanda yeniden yapılandırma çalışmaları yaptıklarını anlattı.

Önceki dönemde 112 acil sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi için çalışan ekibi yeniden bir araya getirdiklerini anlatan Gülle, Türkiye’den bir ekibin de geçtiğimiz aylarda ülkeye gelerek konuyla ilgili araştırma ve değerlendirmelerde bulunduğunu hatırlattı.

Daha sonra 112 Ambulans Ağının Yeniden Yapılandırılması Projesiyle ilgili bilgi veren Gülle, acil hizmetlerini bütünlüklü olarak ele aldıklarını söyledi.

Amaçlarının etkin ve hızlı çalışan bir mekanizma oluşturmak olduğunu dile getiren Gülle, sağlıkta birçok sorun bulunduğunu ancak birlikte çalışarak bu sorunların çözülebileceğini belirtti.

Gülle bu bağlamda halkı da kendileriyle işbirliği içinde çalışmaya davet etti.

Acil sağlık hizmeti veren personelin eğitilmesinin önemine vurgu yapan Gülle, şu anda eğitimlere başlandığını ancak eğitimin sürekliliğinin de önemli olduğunu söyledi.

Gülle sürekliliği sağlamak için personelin eğitimini sağlayacak bir eğitici grup oluşturacaklarını da kaydetti.

Sağlık Bakanı Gülle, 112 Ambulans Ağının Yeniden Yapılandırılması Projesi çerçevesinde yapılacak düzenlemelerin arasında Tatlısu ve Çamlıbel’e kurulacak 112 Ambulans Merkezi’nin önemli yer tuttuğunu anlattı.

AVCI: “TATLISU VE ÇAMLIBEL’E 112 AMBULANS MERKEZİ KURULACAK”

112 Hızır Komitesi Koordinatörü Dr. Mehmet Avcı da toplantıda 112 Ambulans Ağının Yeniden Yapılandırılması Projesi hakkında sunum yaptı.

Acil hizmetlerin nasıl yürütülmesi gerektiğini anlatan Avcı, mevcut durumu ve projenin hedeflerini anlattı.

Şu anda, 112 Ambulans Ağı çerçevesinde 24 saat hizmet veren 10 merkez bulunduğunu ifade eden Avcı, bu merkezlerin Lefkoşa, Gazimağusa, Girne, Güzelyurt, Yeni İskele, Cengiz Topel Hastanesi, Ercan Havaalanı, Yeni Erenköy, Akdoğan ve Mehmetçik’te olduğunu kaydetti.

Mesai saatleri içinde Lapta, Geçitkale ve Maraş’ta hizmet verildiğini anlatan Avcı, Dipkarpaz’da ise “on call” hizmet verildiğini kaydederek, şu anda toplamda 23 acil kurtarma ambulansı ile hizmet verildiğini belirtti.

Avcı, 112 Ambulans Ağının Yeniden Yapılandırılması Projesi kapsamında 112 Komuta Merkezi kurmayı ve Mehmetçik Merkezi’nde 24 saat doktor görevlendirmeyi planladıklarını anlattı.

Ercan Havaalanı Merkezi’ni güçlendireceklerini dile getiren Avcı, Tatlısu ve Çamlıbel’e 112 Ambulans Merkezi kurmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Hedefleri arasında telsiz bağlantılarının güncelleşmesi ve ambulans takip sisteminin kurulması olduğunu da anlatan Avcı, 112 Ambulans Ağı ve acil sağlık hizmetlerinin yasal prosedürünün oluşturulması için çalışacaklarını ifade etti.

Çağrı merkezine ulaşan hastaya yaklaşım protokollerinin oluşturulup uyarlanması ve uygulamaya konması için çalışacaklarını dile getiren Avcı, 112 Acil Komuta Merkezi binasın yeniden düzenleneceğini belirtti.

Avcı, Polis Genel Müdürlüğü, İtfaiye Müdürlüğü, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı ile koordinasyon ve işbirliğinin artırılmasının hedeflendiği de sözlerine ekledi.

ARİFOĞLU: “AMBULANS ŞOFÖRLERİNE YÖNELİK EĞİTİMLERE BAŞLANDI”

Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Komite üyesi Kenan Arifoğlu da ambülâns şoförlerine yönelik eğitimlerin başladığını dile getirdi ve ilerleyen dönemde diğer personele de eğitim verileceğini kaydetti.

(tak)

Bu haber toplam 1874 defa okunmuştur