1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 10 ay hapis cezası
10 ay hapis cezası

10 ay hapis cezası

Nijerya uyruklu sanık Oliyimola Tunde Onafisan, Lefke’de 10 gram 247 mg ağırlığında Sentetik Cannabionid (Bonzai) türü uyuşturucu bulundurmaktan yargılandı

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefke’de 25 Mayıs günü bir eve yapılan operasyonda ele geçirilen 10 gram 247 mg ağırlığında Sentetik Cannabionid (Bonzai) türü uyuşturucu maddeyle ilgili yargılanan Nijerya uyruklu sanık Oliyimola Tunde Onafisan 10 ay hapse mahkum oldu.  Bir arkadaşının kendisine saklaması için verdiği ve kendisinin de kullandığı uyuşturucu maddelerle tespit edilen sanık Onafisan, “alma ve tasarruf” suçlarından Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarılarak yargılandı.
Başkanlığı’nda Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’den oluşan Ağır Ceza Heyeti, huzurundaki davada, İddia Makamı Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Ahmet Varol ve Avukat Ramadan Sanıvar hazır bulundu. Heyet adına kararı okuyan Başkan Ömer Güran, toplum sağlığını tehdit eden uyuşturucu illetinin, yaygın olduğunu ve gün geçtikçe yaygınlaşmaya devam ettiğini belirterek, bu suçun 18 yıla kadar hapislik cezası içerdiğini vurguladı. Sanığın tasarrufunda bulunan uyuşturucu türü olan Bonzai’nin, ‘eroin ve kokain’ gibi ‘A’ kategorisinde olan en tehlikeli uyuşturucu türleri arasında yer aldığına bulgu yapan Güran, 10 gr 247 mg uyuşturucu miktarının cüzi olmamakla birlikte abartılı bir miktarda olmadığını söyledi. Sanığın bu uyuşturucuları başkasından alarak kendi için kullandığını ve başkasına satışını yapmadığını belirten Yargıç, sanığa kamu yararını içeren bir ceza vermeyi uygun ve adil bulduklarını ifade etti.
Güran, sanığın hapislik cezasının süresi belirlenirken tüm olguları göz önünde bulundurarak, oy birliğe ile sanık Oliyimola Tunde Onafisan’ın10 ay hapislik cezasına çarptırıldığını açıkladı.

Bu haber toplam 1853 defa okunmuştur