1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "1 Eylül" de ortak kutlama
1 Eylül de ortak kutlama

"1 Eylül" de ortak kutlama

1 Eylül pazartesi akşamı saat 19.00’da Lefke Hanı’nda düzenlenecek eylem ve etkinlik, tüm demokratik kitle örgütleri, birey ve aktivistlere açık olacak.

A+A-

Dünya Sendikalar Federasyonu (WFTU) üyesi KTÖS, KTOEÖS, DEV-İŞ, KTAMS, BES ve Rum PEO sendikası, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Lefkoşa’da ortak eylem ve etkinlik düzenleyecek.

Sendikalardan verilen bilgiye göre, 1 Eylül pazartesi akşamı saat 19.00’da Lefke Hanı’nda düzenlenecek eylem ve etkinlik, tüm demokratik kitle örgütleri, birey ve aktivistlere açık olacak.

Örgütler, eylem ve etkinlikle ilgili cuma günü saat 10.00’da da ara bölgedeki Home for Cooperation’da ortak basın açıklaması yapacak.

Örgütler açıklamada, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla barışa bir kez daha vurgu yaparak, bölgedeki savaşlara ve saldırılara karşı halkların kardeşliği şiarını yükselteceğini kaydetti.

Ülkenin de içinde bulunduğu Ortadoğu coğrafyasında geçmişten çok daha yoğun saldırılar ve katliamlar yaşandığına işaret eden örgütler, şunları kaydetti:

“Filistin’de, Irak’ta ve Suriye’de silah tekellerinin ve egemen devletlerin yarattığı güçler masum insanların canını almaya, yıkım ve katliamlar gerçekleştirmeye devam etmektedir. Bu katliamların durması ve bir daha yaşanmaması için barış ve demokrasi mücadelesi vermek, savaşlara karşı direnmek her zamankinden çok daha önemlidir. Özellikle Filistin, Suriye, Irak ve ezilen tüm halkların yanında yer almak için, Kıbrıs’ta ve tüm dünyada barış mücadelesini yükseltmek için, sermayenin  egemenliğine karşı emeğin birlikteliğini savunmak için, TC’nin Troyka’nın hegemonyasına ve ekonomik paketlerine karşı direnişi yükseltmek  için  1 Eylül’de alanlarda yer alacağımızı duyururuz.”

(tak)

Bu haber toplam 1429 defa okunmuştur