1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. YENİ GENEL SEKRETERE 'KIBRIS' BRİFİNGİ
YENİ GENEL SEKRETERE KIBRIS BRİFİNGİ

YENİ GENEL SEKRETERE 'KIBRIS' BRİFİNGİ

BM Yeni Genel Sekreteri António Guterres Kıbrıs sorunu hakkında ayrıntılı bilgilendirildi

A+A-

BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon’un Sözcüsü Stéphane Dujarric, BM Yeni Genel Sekreteri António Guterres ve çalışma arkadaşlarının Kıbrıs sorunu hakkında ayrıntılı bilgilendirildiklerini açıkladı.
 
Cuma günkü basın toplantısında Guterres’in Ocak 2017’de Cenevre’de yapılacak Kıbrıs müzakerelerine katılıp katılmayacağı yolundaki bir soruya Dujarric, “ bu soruyu gelecek BM yönetiminde kalacaklara ve gelecek ekibe sorulacak bir soru” şeklinde yanıtladı.
 
Dujarric, “gelecek Genel Sekreterin bu aşamada Cenevre’ye gidip gitmeyeceğini söylemek için zaman henüz çok erken” şeklinde konuştu.
 
Geçiş döneminde özellikle Kıbrıs gibi gayet kritik ve hassas noktada olan siyasi sorunların askıda hiçbir şey kalmaması yönünde, Genel Sekreteri Ban Ki-moon’un kararlı olduğunu söyleyebileceğini vurgulayan Dujarric, Kıbrıs’ta iki liderin müzakereleri yeniden başlatma haberini Ban Ki-moon’un gayet memnunlukla selamladığını açıkladı.
 
Ban Ki-moon’un Kıbrıs sorununu yakından izlediği bir sorun olduğunu belirterek Genel Sekreterin Mont Pelerin’e gittiğini anımsatarak son gelişmelerden “hepimiz mutluyuz” dedi.
 
KHA

Bu haber toplam 1140 defa okunmuştur