1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. YANGIN İÇİN ACİL YARDIM ÇAĞRISI
YANGIN  İÇİN ACİL YARDIM ÇAĞRISI

YANGIN İÇİN ACİL YARDIM ÇAĞRISI

Kıbrıs Rum Orman Dairesi’ndeki bir yetkili Trodos dağlarındaki yangın söndürme çalışmaları için gönüllülere acil yardım çağrısı yaptı.

A+A-

Kıbrıs Rum Orman Dairesi’ndeki bir yetkili Trodos dağlarındaki yangın söndürme çalışmaları için gönüllülere acil yardım çağrısı yaptı.

İn-cyprus haber sitesinde yer alan habere göre, Kıbrıs Rum radyosuna konuşan, Orman Dairesi sözcüsü Andreas Christou, Asinou ve Kannavia bölgelerindeki yangınların hala kontrol altına alınamadığını ve Aya İrini’nin de içinde bulunduğu başka köylere yöneldiğini  duyurdu.

Orman Dairesi sözcüsü Andreas Christou, “Trodos dağlarındaki yangın söndürme çalışmalarına katılabilecek gönüllüler arıyoruz” dedi.

Gönüllülerin iki gruba ayrılacağını belirten Christou, “bir grup ön saflarda bulunan itfaiye ekiplerine su, hortum ve başka ekipman getirerek yardımcı olacak, ikinci grup ise tecrübeleri kişilerden oluşacak ve ön saflarda yer alacak” dedi.

Christou yangın söndürme çalışmaları hakkında şu bilgiyi paylaştı, “sadece eğitimli ve tecrübeli kişiler yangın söndürme çalışmaların ön saflarında yer alabilecek. En büyük gailemiz yangının Kakopetria ve Trodos’a yönelmesiydi ancak bunu engelledik. Şimdi Asinou ve Kannavia’daki yangınlar tehdit oluşturuyor.”

Christou ayrıca,  gönüllülerin Trodos’a gitmeden önce 22 608535 numaralı telefonu arayarak bilgi almalarını istedi.

(çeviri yd)

Bu haber toplam 12481 defa okunmuştur